Ny kamptrøje til Kvindelandsholdet på Kvindernes Kampdag

Det danske kvindelandshold i fodbold kæmper 365 dage om året for at blive anerkendt i en sportsgren, , som stadig er anført af mænd. Holdets tøjsponsor hummel støtter kampen og lancerer derfor kvindernes nye spilledragt netop på Kvindernes Kampdag.

Ny kamptrøje til Kvindelandsholdet på Kvindernes Kampdag
hummel
Af: DBU Kommunikation/hummel

Mange steder spiller kvindelandshold i modificerede udgaver af herrelandsholdets spilledragt. Men nu får de danske fodboldkvinder deres egen unikke spilledragt, som er designet specielt til det EM-sølvvindende kvindelandshold.

Lang og sej kamp
Trøjen bliver lanceret i dag på Kvindernes Kampdag for at gøre opmærksom på de mange former for ulighed, som kvindelige atleter møder i deres karriere. Dermed er trøjelanceringen et lille skridt på vejen til en (sports)verden med ligestilling mellem kønnene. “Vi ved godt, at der stadig er lang vej, men vi mener, at dagen i dag kan være en måde at sætte fokus på Kvindelandsholdet og deres kamp for større lighed,” siger hummel-CEO Allan Vad Nielsen om lanceringen af den nye kamptrøje. 

Ikke første gang hummel slår et slag for Kvindelandsholdet
Op mod EM 2017 i Holland gjorde hummel opmærksom på Kvindelandsholdets kamp for anerkendelse med kampagnen ”The Sex Change”, hvor de kvindelige landsholdsspillere skiftede køn på deres personlige Facebook-profiler. Budskabet var, at man tilsyneladende skal være mand for at bliver anerkendt som fodboldspiller.

Allan Vad Nielsen uddyber: “Hos hummel tror vi faktisk på, at vi kan forandre verden gennem sport, og derfor forsøger vi altid at gøre en reel forskel for de hold, vi sponsorerer – også uden for banen.”

Kvindelandsholdets spillere har selv fået lov til at se og påvirke designet af den nye landsholdstrøje. Hos DBU glæder kommerciel direktør, Jesper Lind Andersson sig også både over den nye trøje og historiefortællingen bag:

”Kvindelandsholdet står foran en spændende kvalifikation til EM i 2021 og er i fuld gang med forberedelserne. Selv om holdet desværre ikke skal til VM i Frankrig til sommer, oplever vi en kæmpe opbakning fra fans. Derfor er det også en fornøjelse at kunne præsentere en ny landsholdstrøje, som er lavet i tæt samarbejde med spillerne, der er meget begejstrede for resultatet og samarbejdet med hummel,” siger Jesper Lind Andersson.  

Kvindelandsholdet bærer den nye kamptrøje i den kommende EM-kvalifikation.

Køb den nye trøje her.

Log ind