DBU's historie 2000-

2000

EM bliver en skuffelse for A-landsholdet. Det lykkes ikke for Danmark at score, og holdet indkasserer tre nederlag og en rekordstor negativ mål difference på 0-8.


2001

For tredje gang lykkedes det for A-landsholdet at kvalificere sig til VM-slutrunde, der bliver spillet i Korea/Japan efter at holdet går ubesejret igennem VM-kvalifikationsturneringen foran topseedede Tjekkiet, Bulgarien, Island, Nordirland og Malta.

Damelandsholdet vinder bronze ved EM-slutrunden i Tyskland efter at have tabt semifinalen til Sverige med 1-0.

Deltagertallet på DBUs Fodboldskole passerer 200.000 siden skolernes start i 1993.


2002

DBUs formand siden 1991, Poul Hyldgaard, faldt for aldersgrænsen og blev afløst af FBUs formand, Allan Hansen, der vandt et kampvalg mod DBUs næstformand Henning R. Jensen med stemmerne 92-46. 

Danmark, Norge, Sverige og Finland indgiver under navnet Nordic 2008 en formel ansøgning om afholdelse af Europamesterskabet. UEFA udnævner dog Østrig og Schweiz som værter for slutrunden sidst på året. 

U/19-damelandsholdet når semifinalen ved Europamesterskabet i Norge.

A-landsholdet vinder den indledende gruppe under sommerens VM-slutrunde ved blandt andet at slå de franske verdensmestre med 2-0. I ottendelsfinalen taber Danmark med 3-0 til England.

Efter et samlet nederlag til Frankrig, lykkedes det ikke for damelandsholdet at kvalificerer sig til VM-slutrunden i Kina i 2003

Det schweiziske/østrigske bud på EM-slutrunden i 2008 blev foretrukket frem for det fælles nordiske bud Nordic 2008.


2003

Landsholdet kvalificerer sig til Europamesterskaberne for sjette gang i træk, og til den niende af de sidste 11 verdens- og europamesterskaber ved at vinde puljen foran Norge og Rumænien.

DBUs medlemstal rundede en milepæl, da antallet af aktive fodboldspillere oversteg 300.000 til et samlet medlemstal på 308.318.

I slutningen af juli indgik DBU og Adidas en samarbejdsaftale om levering af fodbold- og fritidsbeklædning til størstedelen af DBUs organisation for perioden 1. juli 2004 og fire år frem.


2004

For sjette gang i træk kvalificerer A-landsholdet sig til en EM-slutrunde. Denne gang når holdet kvartfinalen, hvor Tjekkiet bliver endestationen.

Unionen købte et nyt hovedsæde på 5.600 m2, som blev omdøbt til Fodboldens Hus.


2007

Efter at en tilskuer løber på banen og overfalder den tyske dommer Herbert Flandel i Danmarks EM-kvalifikationskamp mod Sverige bliver Danmark taberdømt med 3-0, og bliver frataget muligheden for at spille de resterende hjemmekamp i Parken. Det betød reelt, at Danmarks chance for EM-kvalifkation var forpasset.

2010

Efter seks års fravær lykkedes det endelig for landsholdet at kvalificere sig til en slutrunde igen. Efter udesejre over både Portugal og Sverige tilkæmpede Danmark sig hurtigt til en fordelagtig position i gruppen, og med en hjemmesejr på 1-0 over Sverige i næstsidste runde på mål af Jakob Poulsen indløste Danmark VM-billetten til Sydafrika, hvor holdet kom i pulje med Holland, Cameroun og Japan.

2015

Morten Olsen stopper som træner for det danske A-landshold og sætter dermed et punktum for en 16-årig landstrænerkarriere, hvor han sluttede som den længst siddende landstræner i Europa. Morten Olsen stod i spidsen for A-landsholdet i 166 A-landskampe og 28 ligalandsholdskampe.

 Norske Åge Hareide blev i december måned ansat som ny træner og blev dermed den syvende nationalt, som har siddet som træner for landsholdet.