Fagmoduler

Læs om fagmodulerne fra Fodboldens Kongres 2024 og se udvalgte videoer fra nogle af de spændende oplæg, som deltagerne havde mulighed for at opleve.

Sammendrag af 'Sportslig sammenhængskraft på tværs af køn'

Sportslig sammenhængskraft på tværs af køn

Fodbold for piger og kvinder er i stor vækst. Derfor er et naturligt behov for, at klubber og forbund sætter fokus på den sportslige sammenhængskraft på tværs af køn. Oplægsholderne vil give indsigt i, hvordan der samarbejdes – eller ikke samarbejdes på tværs af køn i deres organisation. Gennem en paneldebat vil deltagerne med deres viden og erfaring give deres syn på, hvor samarbejdet giver merværdi, og hvor det kan være en ulempe.
På oplægget vil du blandt andet kunne møde FC Nordsjællands sportschef, Jan Laursen, Kenneth Heiner-Møller, Talent- og Udviklingschef i DBU, Patricia González samt radiovært Amalie Bremer. 

Vind med Viden: Anvend og arbejd med ny viden i klubben

Ny viden fortsætter med at vinde frem i fodbold, hvor selv små ændringer kan gøre den store forskel på banen. Det gælder både udviklingen af spillet på banen og de mange forberedelser udenfor banen. I den internationale fodboldverden er videns- og analyse-afdelingerne under kraftig vækst – og herhjemme bruger både klubber og forbund viden og analyse i stigende grad. Vi zoomer ind på forskellige erfaringer og holdninger – blandt andet med en klubs konkrete metoder og erfaringer.
Mød blandt andet Mette Nørr Gantzhorn, ejer af Humanicity.

Sammendrag af 'Frivillige er forskellige'

Frivillige er forskellige; Hvordan håndteres dette?

Frivillige er uundværlige for dansk fodbold. Men de mange ildsjæle er forskellige, og det kræver både viden og arbejde at håndtere, fastholde og gøre plads til alle frivillige på banen og i klubben – især når unge og ældre generationer skal arbejde side om side. I en paneldebat vil oplæg fra tre frivillige i tre forskellige aldersgrupper fortælle om, hvad der motiverer dem til at fortsætte det frivillige arbejde, og ikke mindst give deres syn og viden på hvordan man samarbejder trods forskelligheder.

Klubledelse – ledelse af frivillige og ansatte

Der skal dygtig ledelse til for at skabe velfungerende klubber. Men hvordan får du det ud i din klub? 
Det vil oplægget her forsøge at give svaret på. I den første af to workshops vil der sættes fokus på, hvordan dygtig ledelse, der ofte er drevet af frivillige, er med til at skabe velfungerende fodboldklubber. Mød også her en klub, der har knækket koden til at få succes på området. I den anden workshop vil virkningen af frivillighed på samfundets sammenhængskraft undersøges. Der diskuteres også, hvordan DBUs strategi kan hjælpe med at rekruttere flere frivillige. 
Oplægsholderne tæller Gerhard Grubb Waaentz, formand for DBU Breddes frivillighedsgruppe og Claus Dall, næstformand for DBU Breddes frivillighedsgruppe.

Sammendrag af 'Fællesfodbold for børn'

Fællesfodbold for børn

Børnestrategiens hovedfokus er at sætte barnet i centrum, både som individ og som sportsudøver. Men selvom vi taler om trivsel, pædagogik og børnerettigheder, står kønsopdeling stadig som det primære i vores træningsstruktur. Modulet vil dykke ned i begrebet ’fællesfodbold for børn’, hvor oplægsholdere vil sætte fokus på eksisterende viden, kønstematikker og sætte fokus på en klub, der allerede har arbejdet med temaet. Afslutningsvis vil en paneldebat debattere begrebet ’Fællesfodbold for børn under 12 år’ med ’for og imod’ og ’hvorfor og hvordan’.
Oplægget vil blandt andet byde på faglige indspark fra Hesterine De Reus fra FIFA, Anders Lange, chef for FC København Børnefodbold, Lenni Lund, Børneudviklingschef I Næsby Boldklub og Ann-Elisabeth Knudsen, Cand. Mag i dansk og psykologi.

Dommeren er en del af fodboldfamilien

Hvordan fastholder man folk i dommergerningen? Og sikrer at både folk inde- og udenfor sidelinjen holder den gode tone overfor dommeren? Det er nogle af de diskussioner, som dette modul vil åbne op for. Dommerens rolle er afgørende i dansk fodbold, og behovet for flere dommere stiger. Få indsigt i faget, respekten til dommeren og dommerens betydning for dansk fodbold. Afslutningsvis vil klubbernes vigtige rolle i at både fastholde og rekruttere flere folk til faget blive taget op til debat.

Sammendrag af 'VAR's betydning for fodbold'

VAR’s betydning for fodbolden

VAR har de sidste år været diskuteret vidt og bredt. Især ét spørgsmål går igen: Er videoteknologien en fordel eller ulempe for spillet? Kom hele vejen omkring VAR, når oplægget blandt andet vil fortælle mere implementeringen, udviklingen og formålet med VAR. Det vil også være muligt selv at prøve kræfter med VAR’s svære disciplin, når vi åbner muligheden for at sidde VAR-vognen.Undervejs vil du kunne opleve blandt andet Stig Tøfting og andre kendte fodboldaktører i en ærlig paneldebat om VAR.

 

Hele Danmarks Klubhus og Playful Performance Sammen

Vær med, når vi præsenterer ’Hele Danmarks Klubhus’: Et kultur- og infrastrukturprojekt, der skal bidrage til udviklingen af dansk fodbold de næste mange år. Projektet tager afsæt i grundidéen ’Playful Performance Sammen’, der beskriver glæden ved at spille fodbold, når leg, udvikling, præstation og fællesskab mødes. Oplev Kasper Hjulmand, landstræner for Herrelandsholdet, fortælle om drømmen om at realisere fodboldens potentiale. Bliv klogere på legens potentiale med oplæg fra Per Havgaard, Sr. Knowledge Manager i LEGO Fonden, og hør Thomas Fenger, idémand bag tankerne, folde ’Playful Performance Sammen’ ud. Du vil også møde førende legeeksperter og se ’Playful Performance Sammen’ demonstreret i praksis.