3F Superliga og Gjensidige Kvindeliga

Fodboldkampe i 3F Superliga og Gjensidige Kvindeliga har i flere år været mere farvestrålende end vanligt, når alle stadions har været krydret med regnbuefarver. Det er blandt sket med af hjørneflag, anførerbind og indmarchbold.

Fodboldens sanktionssystem agerer nu også hårdere og giver strengere straffe end tidligere, når det kommer til homofobisk opførsel.
Læs mere her.

Gjensidig Pride 2

 

 

Regnbueflag

Breddeklubber

Alle breddeklubber har også mulighed for at gøre fodboldspillet mere farverigt.

I 2017 blev det første gang muligt for alle fodboldklubber at bære de regnbuefarvede anførerbind, så spillere kan være med til at sætte fokus på det positive budskab om, at fodbold er for alle og dermed synliggøre deres holdning til homofobi og diskrimination.

 

 

 

Fodbold for alle

Flere gange har landsholdsspillere sat fokus på kampen mod homofobi.

I 2019 er spillere fra Kvindelandsholdet og Herrelandsholdet med i en video, der skal stoppe det homofobiske sprogbrug både på og udenfor banen. Det sker i samarbejde med Spillerforeningen, hvor også hele 3F Ligaen og Gjensidige Kvindeliga bliver malet i regnbuens farver og bredde-fodbolden igen fik mulighed for farvede anførerbind.

 

 

Regnbuefarvede ansigter

Landsholdsstjerner som Pernille Harder og Thomas Delaney pryder i 2017 landets gader med regnbuefarvede ansigter, og regnbuefarvede anførerbind bliver båret til både Kvindelandsholdets kamp mod England, da Herrelandsholdet møder Tyskland og ved U21-landsholdets kamp mod Sverige.

Regnbue Ansigter