PROFESSIONEL FODBOLD

På både Kvindelandsholdet, ungdomslandshold og i den professionelle liga samt pokalturneringen er der de senere år sket store fremskridt i udviklingen af pige- og kvindefodbold i Danmark. 

 

Kvinde A

Kvindelandsholdet

Kvindelandsholdet har de seneste år fået forbedret det sportslige setup med en fast tilknyttet fysisk træner, en sportspsykolog fra Team Danmark og ansættelse af assisterende landstræner med ansvar for analyse. DBU og Kvindelandsholdet har via den seneste kvindelandsholdsaftale, der blev forlænget til og med 2025, aftalt, at det sportslige setup omkring holdet løbende styrkes yderligere.
Det har siden 2021 blandt andet udmøntet sig i følgende:

  • Oprettelse af en high performance-enhed, der skal være med til at løfte Kvindelandsholdet og de andre danske landshold på tværs af køn og alder til at kunne præstere optimalt på banen. Enheden skal arbejde på tværs af alle danske landshold.
  • Fuldtidsansættelsen af både assisterende landstræner, Johanna Rasmussen, og assisterende landstræner med ansvar for analyse, Kristian Mørch Rasmussen.

 

Ungdomslandsholdene

På ungdomslandsholdene og talentudviklingssiden er der også sket fremskridt:

  • I januar 2021 er der indført et nyt licenssystem, der skal styrke talentudviklingen i pige- og kvindefodbold.
  • Anders Gerber er ansat som ny talentchef for piger.
  • Anja Heiner-Møller er ansat som ny U19-kvindelandstræner og Kristine Pedersen ansat som ny U16-landstræner. Samtidigt har Claus Struck forlænget sin aftale som U17-landstræner.
    Alle cheftrænerne er ansat på fuld tid og udelukkende med ansvar for deres respektive landshold.

 

 

Kvinde U19 2

 

Kvindepokal

Gjensidige Kvindeliga

Samtidigt er Gjensidige Kvindeligaen vokset voldsomt siden 2019 med langt større økonomi og professionalisering. Ligaens kampe afvikles blandt andet på stadions som Ceres Park og Aalborg Stadion, og det er et vigtigt skridt for udviklingen af forholdene for spillerne i ligaen.

NENT har købt tv-rettighederne og viser samtlige kampe på deres kanaler, mens tilskuertallene stiger stødt og præmiepengene i Gjensidige Kvindepokalen er også steget markant.