Om FC Prostata

Fodbold i FC Prostata giver kammeratskab med andre i samme båd, et løft i livskvaliteten og en bedre fysik. Der findes FC Prostata-hold flere steder over hele landet - og der er også plads til dig.

Video: Mød Hans Jakob, Ole og Tom, som spiller fodbold i FC Prostata.

FC Prostata er et tilbud om motionsfodbold til mænd med prostatakræft, der har eksisteret siden 2012. Tilbuddet fik i 2016 Danskernes Idrætspris, da det er et unikt tilbud om fysisk aktivitet i foreningerne for at skabe en vej tilbage til livet efter et cancerforløb, i et tæt samarbejde mellem flere aktører, bl.a. DBU.

FC Prostata findes lige nu i tyve danske fodboldklubber i Danmark, men flere klubber og spillere vil formentlig følge trop og få gavn af de mange positive effekter, som fodbolden kan give mænd med prostatakræft:

  • Fodbold i FC Prostata giver venskaber, et fællesskab med ligesindede og et løft i livskvaliteten
  • Motionsfodbold forebygger helbredsproblemer og modvirker bivirkninger fra cancerbehandlingen, fx overvægt og svage knogler
  • Der er relativt få omkostninger ved at etablere fodboldhold lokalt, og gevinsten er stor, både for den enkelte og i det samfundsøkonomiske perspektiv

FC Prostata er et tilbud, som udbydes i et samarbejde med fodboldklubberne, DBU og Komiteen for Sundhedsoplysning. Konceptet er udviklet af UCSF/Rigshospitalet m.fl. og støttes af TrygFonden.