Mere info

Hvorfor boykotter DBU ikke VM i Qatar 2022?+

Amnesty International, Fagbevægelsen og - dem det hele handler om - migrantarbejderne i Qatar, anbefaler os kritisk dialog og ikke boykot. Derfor ønsker DBU ikke et boykot. Vi forsøger i stedet, sammen med de nordiske forbund, at bruge situationen til at forsøge at skabe reelle forandringer i Qatar.  

Hvis vi går ud med boykot i morgen, har vi udspillet vores mulighed for at tage del i det internationale pres på myndigheder og virksomheder i Qatar. 

Den aftale vi har med regeringen og Folketinget er, at et boykot besluttes politisk og vil i så fald omfatte HELE idrætten og evt. andre dele af DKs repræsentation i Qatar. Alt andet tager atleterne som gidsler.  

Hvorfor fratager man ikke Qatars værtskab?+

DBU er ikke enige i beslutningen om at placere VM 2022 i Qatar. Vi har ikke stemt for den, og vi mener, at den er dybt kontroversiel. Men enhver debat om at fratage Qatar værtskabet er dog urealistisk på dette sene tidspunkt. En fratagelse vil, hvis det overhovedet rent juridisk kan lade sig gøre, resultere i så mange juridiske og økonomiske konsekvenser, at det vil ruinere FIFA og de enkelte forbund. 

I tiden frem mod VM arbejder DBU aktivt for, at FIFA’s 211 lande gør deres yderste for at lægge maksimalt pres på Qatar. Det budskab har vi længe rejst i FIFA, og det vil vi blive ved med. 

Hvordan kan DBU være ’En Del af Noget Større’ og samtidig bakke op om Qatar?+

Vi vinder intet for migrantarbejderne ved at boykotte i morgen. Hvis vi gør det, udspiller vi vores rolle ift. at deltage i det internationale pres. 

Beslutningen om VM i Qatar er truffet. Derfor må vi få det bedste ud af situationen og med de nordiske forbund, Amnesty og Fagbevægelsen tage del i det internationale pres.  

Tror I selv på, at jeres pres skaber forbedringer?+

Vi kan ikke ændre verden alene. Men vi kan gå sammen med de nordiske forbund og eksperterne i Amnesty og i Fagbevægelsen og sammen med resten af det internationale samfund lægge pres på Qatar.  

Vi hører fra Amnesty, at det internationale pres virker. Men det går alt for langsomt og der er behov for at vi fastholder presset på Qatar og stiller endnu flere krav til Qatar gennem FIFA og UEFA.