Sejr i dansk sejtrækker

Håbet om en billet til EM i 2012 lever fortsat i bedste velgående for det danske fodboldlandshold. Med en 2-0-sejr på udebane over Island sikrede Morten Olsens mandskab sig lørdag en fortsat stabil position i kampen om videre avancement til slutrunden.

Stor jubel efter Lasse Schönes fuldtræffer. Foto: www.fodboldbilleder.dk


ndskiftede Lasse Schöne og Christian Eriksen blev Danmarks to målmagere, som begge tvang sig på tavlen i anden halvleg på en kold juniaften på Laugardalsvöllur Stadion.

Men til trods for scoringerne var kampen imidlertid en sejtrækker af dimensioner, og den rødblusede trup havde vitterligt problemer med at krydre spillet med det tempo, som ellers på forhånd blev udråbt som en af nøglerne til sejr.

Manglende tempo
Der blev i store dele af opgøret spillet så middelmådigt fodbold, at landskampen til tider kunne forveksles med en bundkamp i Superligaen. Først efter pausen blev der fremvist finere takter, der så også udmøntede sig i de to kasser.

Olsens udvalgte satte sig godt nok på bolden fra første fløjt, men hverken Nicklas Bendtner eller Christian Eriksen formåede at ramme plet, da de på skift havde muligheden i løbet af den første halve time. Bendtner forsøgte sig efter 18 minutter, men bolden røg over det højre målhjørne, og unge Eriksen missede også sin chance - der vel nok var en af halvlegens største - da han modtog en perfekt aflevering fra Michael Krohn­Dehli og skød uden for målrammen.

Det eneste rigtige lyspunkt før pausen var faktisk modstandernes Eidur Gudjohnsen, der til trods for sin tunge bagdel ikke smed bolden væk en eneste gang før EM-kvalens 41. minut.

Islandsk opvågnen
Den tidligere Barcelona- og Chelsea-spiller leverede en pragtpræstation på hjemmebanen i Reykjavik og præsterede unægtelig på et højere niveau end de øvrige 21 spillere på den islandske plæne. Gudjohnsen var derfor også medvirkende til, at værterne tog teten i den sidste tredjedel af første halvleg, hvor Thomas Sørensen fik noget at se til i det danske bur.

Efter forarbejde af blandt andet Eidur Gudjohnsen endte Islands Heidar Helguson med at blive et halvfarligt farligt bekendtskab, men den blåblusede islænding kunne lige som danskerne heller ikke ramme netmaskerne.

Danmark bedst efter pausen
Efter 43 minutter udløste klumpspil en hovedstødsmulighed til Helguson, og kort efter gav en sløj aflevering fra Bendtner ham en fri chance, der dog blev sendt forbi mål.

En fuldtræffer kom der til gengæld i anden halvleg, da Lasse Schöne sendte læderet i nettet fra distancen. Fra 18 meter afviklede Michael Krohn-Dehlis afløser sit skud og passerede en reaktionssvag Stefan Magnusson i det islandske mål, og dermed viste Olsens frække indskiftning af Lasse Schöne sig at give fuldt udbytte.

Også omdiskuterede Christian Poulsen fik for en gang skyld lov til at betræde græsset, da han blev kastet i ilden på vulkanøen umiddelbart efter det danske mål. Poulsen afløste William Kvist, som aldrig formåede at få samspillet med Niki Zimling til at fungere optimalt.

Afgørelsen
Optimalt var det til gengæld, da Christian Eriksen øgede den danske føring efter 74 minutter. Ajax­spilleren modtog en pasning på kanten af feltet og sendte fladt og hårdt bolden i mål. Dermed var de tre point i hus, og Island drømme om for første gang at besejre Danmark forsvandt bag det tunge skydække i Reykjavik. Samtidig vandt Portugal 1-0 over Norge og dermed er spændingen intakt i toppen af gruppen.

Se kampstatistik her

Af: Miriam Kjer/www.sporten.tv2.dk - 05. juni 2011, 00:11

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første