Futsal DM Herre


Hvert år afholdes der DM i futsal for herrer.

I 2022/2023 sæsonen er der et geografisk opdelt grundspil med 6 hold i henholdsvis Liga Øst og Liga Vest. Holdene møder hinanden to gang indbyrdes. De tre bedste hold i henholdsvis øst og vest kvalificere sig til mellemspillet, mens de tre nederste hold skal spille i kvalifikationsspillet. 

Holdenes indbyrdes placering i de enkelte puljer (ikke ved slutspil og nedrykningsspil samt Finaleslutspil) afgøres efter pointtal. Såfremt to eller flere hold har samme pointtal, placeres holdene som følger:

1. Færrest udeblivelser
2. Flest kamppiont i indbyrdes kampe
3. Bedste målforskel i indbyrdes kampe
4. Flest scorede mål i indbyrdes kampe
5. Flest scorede mål på udebane i indbyrdes kampe
6. Bedste målforskel i samtlige kampe
7. Flest scorede mål i samtlige kampe
8. Flest scorede mål på udebane i samtlige kampe
9. Flest vundne kampe

Mellemspil:
De seks bedst placerede hold (holdene med slutplacering som nr. 1 – 3 i grundspillets to puljer) spiller mod hinanden i mellemspillet. Holdene i mellemspillet møder hinanden to gange, ude og hjemme.
Efter afslutningen af grundspillet medtager holdene point til mellemspillet efter følgende skala: nr. 1 får 4 point, nr. 2 får 2 point, nr. 3 får 0. Målscoren nulstilles.

Kvalifikationsspil:
De seks dårligst placerede hold (holdene med slutplacering som nr. 4 – 6 i grundspillets to puljer) spiller mod hinanden i kvalifikationsspillet. Holdene i kvalifikationsspillet møder hinanden to gange, ude og hjemme.
Efter afslutningen af grundspillet medtager holdene point til kvalifikationsspillet efter følgende skala: nr. 4 får 4 point, nr. 5 får 2 point, nr. 6 får 0. Målscoren nulstilles.

Nummer 6 i kvalifikationspillet rykker direkte ned i 1. division. Nedrykningen suspenderes, hvis der ikke kommer en oprykningskandidat fra 1. division.

Nummer 5 i kvalifikationsspillet møder det tabende hold fra playoffkampene mellem de to 1. divisionsvindere.

Finalespillet:
Finalespillet består af otte hold. De seks hold fra Mellemspillet, samt de to hold der vinder playoffkampene.

Slutspillet bliver afviklet med kvartfinaler, semifinaler og finaler. I slutspillet spilles der bedst af to kampe i kvartfinalerne og semifinalerne, mens der spilles bedst af tre kampe i finalen. Det bedst placerede hold i mellemspillet har hjemmebane i kamp to i slutspillet

Såfremt de to hold fra kvalifikationsspillet kvalificerer sig til finalen, er det vinderen af kvalifikationsspillet der har hjemmebane i kamp to.

I kvartfinalen er det de tre bedst placerede hold i mellemspillet som må vælge modstander blandt nr. 5-6 i grundspillet og nr. 1-2 i kvalifikationsspillet. Nr. 1 vælger først, derefter nr. 2 og til sidst nr. 3.

I semifinalen  er det de bedst placerede hold i mellemspillet må vælge modstander blandt de to dårligst placerede hold fra mellemspillet/kvalifikationsspillet der har kvalificeret sig til semifinalerne.

Hvis holdene efter afslutningen af kvartfinalerne og semifinalernes to kampe har samme antal point, så forlænges kamp to med 2x5 minutter omspil. Ender omspillet uafgjort, findes vinderes ved en straffesparkskonkurrence.

Hvis holdene efter afslutningen af de to finale kampe har samme antal point, skal der spilles en tredje kamp. Det hold der har hjemmebanefordel i kamp to har også hjemmebanefordel i kamp tre.

Hvis holdene efter afslutningen af den tredje kamps normale spilletids ophør står lige, forlænges kampen med 2x5 minutter omspil. Ender omspillet uafgjort, findes vinderes ved en straffesparkskonkurrence.

Slutspillet bliver i 2023 spillet i følgende weekender:
Kvartfinaler:
- 1. kvartfinale afvikles 1.-2 april
- 2. kvartfinale afvikles 8.-9. april

Semifinaler:
- 1. semifinale afvikles 22.-23. april
- 2. semifinale afvikles 29.-30. april

Finaler:
- 1. finale afvikles 6.-7. maj
- 2. finale afvikles 13.-14. maj
- Evt. 3. finale afvikles 20. - 21. maj