Futsal DM Herre


Hvert år afholdes der DM i futsal for herrer.

I 2021/2022 sæsonen er der et geografisk opdelt grundspil med 7 hold i henholdsvis Liga Øst og Liga Vest (6 hold i liga vest efter udtrækning af hold kort inden sæsonstart). Holdene møder hinanden én gang indbyrdes. De tre bedste hold i henholdsvis øst og vest kvalificere sig til mellemspillet, mens de fire nederste hold skal spille i kvalifikationsspillet.

Holdenes indbyrdes placering i de enkelte puljer (ikke ved slutspil og nedrykningsspil samt Finaleslutspil) afgøres efter pointtal. Såfremt to eller flere hold har samme pointtal, placeres holdene som følger:

1. Færrest udeblivelser
2. Flest kamppiont i indbyrdes kampe
3. Bedste målforskel i indbyrdes kampe
4. Flest scorede mål i indbyrdes kampe
5. Flest scorede mål på udebane i indbyrdes kampe
6. Bedste målforskel i samtlige kampe
7. Flest scorede mål i samtlige kampe
8. Flest scorede mål på udebane i samtlige kampe
9. Flest vundne kampe

Mellemspil:
Holdene møder holdene fra den modsatte Grundspilspulje to gange, henholdsvis ude og hjemme, samt holdene fra deres egen Grundspilspulje én gang, enten ude eller hjemme, afhængig af hvem der havde hjemmebanefordel i Grundspillet. Hjemmebanefordelen tildeles i Mellemspillet det hold der ikke spillede hjemme i Grundspillet.

De seks hold tager de point og målscore med fra de indbyrdes opgør, som de har haft i Grundspillet mod de andre hold fra deres Grundspilspulje der har kvalificeret sig til Mellemspillet.

Kvalifikationsspil:
De to puljer forbliver geografisk opdelt – én vest kvalifikationspulje og én øst kvalifikationspulje. Alle hold i puljerne spiller mod hinanden to gange, henholdsvis ude og hjemme.

Efter afslutningen af Grundspillet medtager holdene point til deres kvalifikationspulje efter følgende skala: nr. 4 får 3 point, nr. 5 får 2 point, nr. 6 får 1 point og nr. 7 får 0 point. Målscoren nulstilles.

De fire bedste placerede hold i Kvalifikationsspillet (holdene med slutplacering som nr. 1 og 2 i de to kvalifikationspuljer) spiller playoffkampe om at komme med i slutspillet. Nr. 1 i vest kvalifikationspuljen møder nr. 2 i øst kvalifikationspuljen, og nr. 1 i øst kvalifikationspuljen møder nr. 2 i vest kvalifikationspuljen. Der spilles bedst af tre kampe. Vinderen af den respektive kvalifikationspulje har hjemmebanefordel i kamp to.

Nr. 3 i henholdsvis vest kvalifikationspuljen og øst kvalifikationspuljen skal spille opryknings-/nedrykningskamp mod den respektive vinder af 1. division fra samme landsdel. Det vindende hold spiller liga næste sæson, mens det tabende hold skal spille i 1. division. Der spilles bedst af tre kampe. Vinderen af 1. division har hjemmebanefordel i kamp 2.

Nr. 4 i de to respektive kvalifikationspuljer rykker direkte ned i henholdsvis 1. division vest og 1. division øst.

Finalespillet:
Finalespillet består af otte hold. De seks hold fra Mellemspillet, samt de to hold der vinder playoffkampene.

Finalespillet bliver afviklet med kvartfinaler, semifinaler og finaler. I alle dele af slutspillet spilles der bedst af tre kampe. Det bedst placerede hold i mellemspillet har hjemmebanefordel i kamp to i finalespillet. Såfremt vinderne af de to playoffkampe mødes i finalespillet, vil det hold med den bedst placering i kvalifikationspuljen have hjemmebanefordel i kamp to. Hvis holdene har opnået samme placering i deres respektive kvalifikationspulje, vil lodtrækning afgøre hvilket hold der har hjemmebanefordel i kamp to.

I kvartfinalerne må de tre bedst placerede hold i Mellemspillet må vælge modstander blandt nr. 5 og nr. 6 i Mellemspillet, samt de to vindere af playoffkampene. Nr. 1 vælger først, derefter nr. 2 og til sidst nr. 3.

I semifinalerne må det bedst placerede hold i Mellemspillet må vælge modstander.

Afgørelse af kampe i slutspillet og playoff:
Hvis holdene efter afslutningen af de to kampe har samme antal point, skal der spilles en tredje kamp. Det hold der har hjemmebanefordel i kamp to har også hjemmebanefordel i kamp tre.

Hvis holdene efter afslutningen af den tredje kamps normale spilletids ophør står lige, forlænges kampen med 2x5 minutter omspil. Ender omspillet uafgjort, findes vinderes ved en straffesparkskonkurrence.

Slutspillet bliver i 2022 spillet i følgende weekender:
Kvartfinaler:
- 1. kvartfinale afvikles 12.-13. marts
- 2. kvartfinale afvikles 19. marts
- Evt. 3. kvartfinale afvikles 20. marts

Semifinaler:
- 1. semifinale afvikles 26.-27. marts
- 2. semifinale afvikles 2. april
- Evt. 3. semifinale afvikles 3. april 

Finaler:
- 1. finale afvikles 16.-17. april
- 2. finale afvikles 23.-24. april
- Evt. 3. finale afvikles 30. april - 1. maj