Fodbold og sundhed

Her forsøger vi at samle forskning om sammenhængen mellem fodbold og sundhed.

Institut for Idræt ved Københavns Universitet har de seneste år stået i spidsen for talrige videnskabelige undersøgelser, der beviser den positive sammenhæng mellem fodbold og sundhed.

Vi har forsøgt at gøre materialet let tilgængeligt i to brochurer, der er målrettet henholdsvis kommuner og potentielle brugere. Derudover har vi også samlet en række links til idrætsforskningen. 

Eksempler på sundhedsprojekter:

I januar 2017 vandt projektet FC Prostata Danskernes Idrætspris ved DR's årlige Sportsgalla. Projektet har til formål at undersøge, om deltagelse i klubfodbold kan øge livskvaliteten hos mænd med prostatakræft. Herudover undersøges det, hvordan fodbold påvirker fastholdelse af fysisk aktivitet, muskelstyrke, knogler og fedtvæv. Læs mere om FC Prostata her.

Med inspiration fra FC Prostata starter et lignede projekt op for brystkræftsyge kvinder i februar 2017.  

Også motionstilbuddet til mænd med diabetes og hjertekarsygdomme 'Fodbold for sjov - voksne mænd kan også drible' på Bornholm har vundet en pris - nemlig kommunens partnerskabspris. Her er fodbolden med til at løfte mændenes sundhed og gøre dem mindre afhængige af medicin. Læs mere her. 

Hjerteforeningen tilbyder også medlemmer at benytte Fodbold Fitness i samarbejde med DBU og lokale fodboldklubber. Her bruges det som en opbyggende sundshedsaktivitet til mænd og kvinder med hjertekarsygdomme, der ønsker at forebygge sygdom ved at være fysisk aktiv. Læs mere her. 

Fodbold og sundhed brochure til kommuner
En brochure tiltænkt kommuner om sammenhængen mellem fodbold og sundhed.


Fodbold og sundhed brochure til brugere

Hvor sundt er fodbold egentlig? Læs her, hvorfor du bør vælge Fodbold Fitness!Institut for Idræts hjemmeside, hvor forskningen om fodbold og sundhed er samlet kan ses her

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første