Spørgsmål & svar

Her finder du svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål om Fodbold Fitness.

Finder du ikke svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Hvad er Fodbold Fitness?
Fodbold Fitness er fleksibel motionsfodbold for voksne, hvor fokus er på det sunde, sjove og sociale - frem for på kampe og turneringsplan. I Fodbold Fitness spiller du med ligesindede; fx de andre mødre eller fædre på dit barns hold eller dine arbejdskolleger. Du kan læse meget mere her.

Hvem kan spille Fodbold Fitness?
Alle voksne mænd og kvinder kan spille Fodbold Fitness. Niveau, fysisk form og fodbolderfaring er underordnet, fordi man tilmelder sig forskellige holdtyper, der giver alle mulighed for at spille med ligesindede.

Hvad koster det at spille Fodbold Fitness?
Et Fodbold Fitness medlemskab vil variere, da det er den enkelte klub, der fastsætter kontingentet. Nogle klubber vil arbejde med årskontingenter, mens andre vil forsøge sig med ’klippekort’, hvor man betaler pr. gang. Betalingsformen er således fleksibel, men Fodbold Fitness vil være langt billigere end et medlemskab i det lokale fitnesscenter.

Hvordan finder jeg en klub nær mig?
På Fodbold Fitness landkortet kan du finde den klub, der er tættest på dig. Fortvivl ej, hvis der ikke er en klub i nærheden af dig, da der løbende vil komme flere klubber til.

Kan man spille Fodbold Fitness, hvis man aldrig har spillet fodbold?
Ja! I nogle Fodbold Fitness klubber vil der være hold for nybegyndere, mens du i andre klubber kan spille med motionister med lidt erfaring. Vigtigt er det at huske, at de mange positive sundhedseffekter forbundet med fodbold gælder uanset niveau. Du får altså stadig meget ud af fodboldtræning, selvom dit boldtalent ikke er det største.

Kan man spille Fodbold Fitness, hvis man har spillet elitefodbold?
Ja! I nogle Fodbold Fitness klubber vil der være deciderede hold for tidligere spillere, mens du i andre klubber vil spille med folk på forskellige niveauer. Har du lyst til at lave et lukket hold med dine gamle holdkammerater, vil det også være muligt.

Hvor sundt er motionsfodbold egentlig?
Videnskabelige undersøgelser viser, at fodbold er den bedste kombinationstræning og meget effektiv til forebyggelse af livsstilssygdomme. Derudover har fodbold vist sig at være den aktivitet, som er mest motiverende for udøveren og lettest at fortsætte med over en længere periode. Vidste du fx, at:

  • Motionsfodbold kan reducere risikoen for hjerte-kar sygdomme for 20-55-årige ved at forøge konditallet og hjertefunktionen, forbedre fedtforbrændingen og reducere blodtryk, kolesterol og fedtprocent
  • Blot 16 ugers fodboldtræning for utrænede kvinder uden fodbolderfaring giver markante forbedringer i hjertets struktur og funktion. En effekt, som er større ved fodboldtræning end ved motionsløb
  • Fodboldtræning har effekter på knogler, muskler og rygreflekser, som langt overstiger effekterne ved løbetræning

Du kan læse meget mere om de mange sundhedseffekter i vores fodbold og sundhed brochure.

Hvorfor hedder det Fodbold Fitness?
Det hedder Fodbold Fitness, fordi konceptet kombinerer det bedste fra to forskellige verdener: det mest populære boldspil med fitnesscentrenes fleksibilitet.

Hvorfor er der ingen træner i Fodbold Fitness?
Fodbold Fitness handler ikke om taktik, træningsøvelser og talentudvikling. Det handler derimod om at spille fodbold med og mod hinanden – det er simpelt, men det virker! I nogle klubber vil en ansvarlig være til stede til holdtræningerne, men det vil i højere grad være som igangsætter og organisator end decideret træner.

Hvordan tilmelder jeg mig Fodbold Fitness?
Du tilmelder dig Fodbold Fitness via din lokale klub. Find din nærmeste klub her, følg linket til deres hjemmeside og tag kontakt til klubbens kontaktperson for Fodbold Fitness. 

Hvordan tilmelder jeg mig hold, når jeg er blevet Fodbold Fitness medlem?
Det vil være forskelligt fra klub til klub og hold til hold, hvordan tilmeldingen til træningen foregår. Nogle steder vil det være via sms, Facebook eller mund-til-mund, hvis man som regel er nok hver gang. DBU har også udviklet et online bookingsystem, der gør det muligt at tilmelde sig til træninger via nettet, men det er ikke alle klubber, der benytter systemet.

Hvorfor skal jeg spille fodbold i stedet for at gå i fitnesscenter?
Du skal spille Fodbold Fitness, fordi det er et sundt, sjovt og socialt motionstilbud. Fodbold er billigere end fitnesscentret og har på flere områder bedre sundhedseffekter. Derudover viser undersøgelser, at fodbold indeholder en social dimension, der gør det lettere for dig at holde fast i den gode vane. 

Kan jeg prøve Fodbold Fitness uden at være medlem?
Du er naturligvis velkommen til at prøve Fodbold Fitness og se, om det er noget for dig. Henvend dig til kontaktpersonen i den klub tættest på dig og aftal en prøvetræning.

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første