PODCAST: Relativ væksteffekt i et Talent-ID perspektiv

20120922FB K818

Sent modnede spillere er lavere, lettere, løber langsommere og er ikke så stærke som deres tidligt modnede holdkammerater. Hvis klubber og trænere overser disse forskelle, så risikerer vi som fodboldnation at miste talenter. Hør podcasten fra GameChanger her.

Vi kender til den relative alderseffekt som tager udgangspunkt i hvornår på året man er født. Forskere har gennem et stykke tid haft fokus på at dykke yderligere ind i emnet og undersøge den biologiske modning, som også har betydning for, når præstation og potentiale skal vurderes.    

Sent modnede spillere er lavere, lettere, løber langsommere og er ikke så stærke som deres tidligt modnede holdkammerater. Hvis klubber og trænere overser disse forskelle, så risikerer vi som fodboldnation at miste talenter.

Sean Cumming fra Bath University har forsket i disse problemstillinger. Han fortæller om konsekvenserne og angiver mulige løsningsmodeller til klubber og trænere.

I podcasten kommer Sean Cumming blandt andet ind på, hvordan trænere til stadighed selekterer de stærkeste først. Og han forklarer den såkaldte “underdog-hypotese”, der tilsiger, at de sent modnede spillere, der klarer sig igennem til topniveau, er mentalt meget stærke.

Hør hele podcasten på GameChanger.nu via linket her