DBU C-træner

– Træneruddannelse for børne- og ungdomstrænere

Det bedste fodboldmiljø for børn og unge skabes af dygtige og engagerede trænere. Fodboldglæde og spillerudvikling skal gå hånd i hånd – og træneren er nøglen.

DBU har derfor etableret en træneruddannelse med 13 forskellige kursusforløb, der tilsammen udgør DBU C-træneruddannelsen, og som klæder hver enkelt træner på til det spændende fodboldliv som børne- og ungdomstræner (download folder her).

Du skal dog være opmærksom på, at der fra d. 1. januar 2018 bliver indført en ny C-uddannelse. Den kan du læse mere om her, og hvis du allerede har timer under den nuværende C-ordning, kan du se, hvad de svarer til her.

Et bredt indhold

Kurserne indeholder træning målrettet en specifik aldersgruppe foruden mere temabaserede kurser som målmandstræning, skadesforebyggelse og kamplederkursus. Kurserne indeholdt i C-træneruddannelsen er i dette afsnit markeret med dette stempel, som også markerer det antal timer, som kurset tæller:Principielt kan kurserne tages i vilkårlig rækkefølge, men DBU anbefaler denne rækkefølge:

Nr. Kursus Timetal
1. Børnefodboldens Basis

2. Leg dig til landsholdet

3. Fodbold og Motorik

4.  Teknisk træning 
5. Øvelsesgeneratoren

6. Spilforståelse

7. M0-træner

8. Masser af mål

9. Træning på tværs
10. Teenagetræning

11. Fodboldskader

12. Ungdomskampleder

13. Aldersrelateret træning for 9-14-årige


Generelt bygger anbefalingen på, at man som træner får kendskab til træning af de yngste børn og derefter bevæger sig opad i årgangene – samt ud i de mere temaspecifikke kurser.

Fyld værktøjskassen op

C-licens kan du opnå, hvis du over en periode på max. tre år gennemfører licenskurser på i alt 60 timer. Du skal være fyldt 15 år for at starte på C-træneruddannelsen og være fyldt 16 år for at gå til eksamen.

Med C-licens får du værktøjskassen fyldt op med alt, hvad du har brug for til træningen af børn og unge, ligesom du måske får lyst til at prøve kræfter med endnu mere træneruddannelse, som vi tilbyder med f.eks. B1- og B2-uddannelserne.

Desuden får du som træner med C-licens adgang til DBU Trænerlounge, som er et netbaseret trænerværktøj og forum.

Fortsat flere inspirationskurser

Du kan også supplere C-træneruddannelsen med endnu flere inspirationskurser, som dog ikke tæller med i opnåelse af C-licens – se mere under øvrige inspirationskurser i menuen til venstre.


Red. 29-12-15/IT