Store Trænerdag 2012

Med possession som hovedtema løb Store Trænerdag den 17. maj af stablen på Brøndby Stadion. Hele 590 trænere fra hele landet og alle niveauer deltog på kurset, der dermed igen satte deltagerrekord.

Temaet på 2012-udgaven af Store Trænerdag var ’possession’ – eller boldbesiddelse på mere mundret dansk – og dagens oplægsholdere var Henrik Pedersen, talentchef i Red Bull Salzburg, og Morten Wieghorst, U21-landstræner.

Kvaliteterne ved to af Barcelonas offensive stjerner, Xavi og Messi, var det gennemgående tema i Henrik Pedersens oplæg. Mens ’Xavi-kvaliteterne’ handler om at gøre bolden fri under pres og spille fremad, så er det evnen til at drible forbi sin direkte modstander, der kendetegner ’Messi-kvaliteterne’.

Morten Wieghorst havde i sit oplæg på et andet possession-element: nemlig overgangen fra possession til gennembrud. U21-landstræneren fokuserede blandt andet på de faktorer, der muliggør gennembruddet – fx de rigtige løb fra spillerne omkring boldholderen.

Begge oplæg var en kombination af teori og praksis. De mundtlige oplæg foregik i Michael Laudrup Loungen, mens U19-spillere fra Brøndby IF, Lyngby BK og AB agerede medier for de to trænere på Brøndby Stadions græstæppe.

For både bredden og eliten

Idéen om en inspirationsdag for trænere på alle niveauer blev oprindeligt udtænkt af landstræner Morten Olsen, og med både pigetrænere, serietrænere og superligatrænere blandt deltagerne på endagskurset, må idéen i særdeleshed siges at være blevet til virkelighed.

Og selvom der måske er langt fra Red Bulls fem internationale akademier og Barcelonas stjernespillere, så inspirerede Henrik Pedersens oplæg Jimmi Jacobsen, der til daglig er træner for Horslunde BK, der spiller i Lolland-Falsterserien:

”Nu har jeg ikke ligefrem en Xavi eller Messi på mit hold, men tankegangen og strukturen i øvelserne kan bruges på alle niveauer. Samtidig er det fedt med ny inspiration, så man ikke bare gentager sin træning.”

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første