Tirsdag er der trukket lod til kvalifikationen til EM 2025 for kvinder, der spilles i Schweiz.

Danmark var med i bowlen i andet seedningslag i den stærkeste liga, LIGA A, da der skulle trækkes lod.

Vi kan ikke vente til igen at trække landsholdstrøjen over hovedet og spille foran vores danske fans. Vi skal til EM 2025. Pernille Harder

Efter lodtrækningen står det klart, at Danmarks modstandere i EM-kvalifikationens gruppe A2 bliver Spanien, Belgien og Tjekkiet.

”Overordnet set er det en hård, men fornuftig lodtrækning. Spanien er verdensmestre og bliver en kæmpe opgave. Men med det nye turneringsformat vidste vi, at vi skulle møde nogle af Europas bedste nationer, så alle kampe bliver svære. Vi viste i Nations League i efteråret, at vi kan slå de bedste landshold, og vi glæder os til at starte jagten på kvalifikation til EM,” siger Andrée Jeglertz.

Landsholdsanfører Pernille Harder ser frem til det spændende og intense gruppespil, hvor der er to direkte EM-billetter på spil.

”Jeg glæder mig til at komme i gang med kvalifikationen. Vi skal være klar fra start, fordi det bliver komprimeret og med gode kampe mod nogle rigtig stærke hold. Vi kan ikke vente til igen at trække landsholdstrøjen over hovedet og spille foran vores danske fans. Vi skal til EM 2025,” siger Pernille Harder.

Kvindelandsholdet kvalificerer sig til sin niende EM-slutrunde i træk, hvis de slutter i top 2 i gruppen. Lykkes det ikke Danmark at booke en direkte billet til europamesterskabet næste sommer, skal Andrée Jeglertz’ tropper spille play-off-kampe til efteråret.

Kampprogrammet for EM-kvalifikationen offentliggøres på DBU og Kvindelandsholdets kanaler, så snart det er fastlagt, hvilket forventes sent onsdag. De seks kampe spilles over tre landsholdsterminer fra april til juli.

Billetsalg åbner 7. marts
Billetsalget til Danmarks første hjemmekamp i april, der spilles på Viborg Stadion, åbner allerede torsdag den 7. marts kl. 12.00 på billet.dbu.dk. Spillested og billetsalgsstart for de to resterende hjemmekampe i EM-kvalifikationen ventes at falde på plads onsdag.

Du kan læse mere om billetsalget og holde dig opdateret på fordanmark.dk.

Liga A - kvalifikation EM 2025 - foto af UEFA De fire puljer i EM-kvalifikationens Liga A. Foto: UEFA