Ny dansk FIFA- dommer


Dansk Superligadommer er kommet med på FIFA’s lister over internationale dommere. Samtidig har UEFA udsendt deres indrangering af de europæiske dommere.

Mads-Kristoffer Kristoffersen ny FIFA-dommer. Foto: www.fodboldbilleder.dk.


Der var godt nyt til de danske dommere, da FIFA her til morgen offentliggjorde listerne over internationale dommere og linjedommere. DBU har fået en ny FIFA dommer, idet superligadommer Mads Kristoffer-Kristoffersen er kommet med i det fine selskab.

Mads-Kristoffer Kristoffersen er 29 år og har været dommer i Superligaen siden starten på sæsonen 2011-2012 og er således halvvejs igennem sin anden sæson i landets bedste række, hvor han indtil nu har dømt 22 kampe. Den 29-årige østjyde har været dommer siden 1999 og kan altså her godt 13 år senere kalde sig FIFA-dommer.  Mads Kristoffer-Kristoffersen har overtaget pladsen fra Anders Hermansen, der stoppede sin karriere såvel internationalt som i Superligaen ved udgangen af sæsonen 2011-2012.

Ogh den danske topdommer glæder sig over sin nye internationale titel:

"Det er jo selvfølgelig dejligt at se sit navn på listen og lade et nyt eventyr starte på det internationale plan. Det er et mål, jeg har arbejdet længe på - faktisk et mål, der blev sat en december dag i USA tilbage i 2000. Og derfor er det en stor glæde og en kæmpe lettelse at målet nu er realiseret," siger den nybagte FIFA-dommer, Mads Kristoffer-Kristoffersen.

DBU har også fået to nye linjedommere på FIFA’s lister, idet Dennis Wollenberg Rasmussen og Henrik Larsen er kommet med på listerne. De to afløser Anders Nørrestrand og Martin Wulff. Anders Nørrestrand fortsætter som linjedommer i Superligaen, mens Martin Wulf valgte at indstille sin karriere i foråret 2012.

UEFA indrangering

Kort efter, at FIFA offentliggjorde listerne over de internationale dommere, har det europæiske fodboldforbund UEFA offentliggjort indrangeringen for de dommere, der dømmer i forbundets turneringer. Dette betød desværre, at Lars Christoffersen er rykket en kategori ned og nu er indplaceret i kategori 3.

De øvrige danske dommere har beholdt deres pladser. UEFA bruger kun at indrangere dommerne, mens man ikke indrangerer linjedommerne. Listen over de internationale dommere og linjedommere med dansk pas kan ses her, hvor deres indrangering i UEFA’s regi er tilføjet i parentes:

FIFA- Dommere

Peter Rasmussen (elite development)
Jakob Kehlet (kategori 2)
Kenn Hansen (kategori 2)
Lars Christoffersen (kategori 3)
Mads-Kristoffer Kristoffersen (kategori 3)
Michael Johansen (kategori 3)
Michael Tykgaard (kategori 3)

Kvindelige FIFA- dommere

Betina Norman  (kategori 2)
Kristina Husballe (kategori 3)
Marianne Svendsen (kategori 3)

FIFA-Linjedommere

Dennis Wollenberg Rasmussen
Derya Oguz
Heine Sørensen
Henrik Larsen
Henrik Kristensen
Henrik Sønderby
Jakob Bille
Lars Hummelgaard
Lars Rix
Niels Høg

Kvindelige FIFA- linjedommere

Mathilde Abildgaard

 

Faktaboks:

Det er det internationale fodbold forbund, FIFA, der beslutter - efter nominering fra de nationale forbund - hvem, der skal optages på indrangeringslisterne over internationale dommere. DBU har traditionelt haft syv mandlige dommere og 10 linjedommere med på listen, mens antallet af kvindelige dommere og linjedommere har varieret.

DBU´s Elitedommergruppe har også denne gang fået samtlige af de dommere og linjedommere (herre- og kvindesiden), som man har nomineret, med på listerne.

FIFA bruger ikke at indrangere dommerne, men det gør til gengæld det europæiske fodboldforbund, UEFA, og det er deres indrangering, der står i parentes ud for dommerne. UEFA indrangerer ikke linjedommerne. UEFA’s kategorier hedder:

Elite
Elite development
Kategori 1
Kategori 2
Kategori 3

Peter Rasmussen er således DBU’s højest indrangerede dommer i Elite development kategorien, mens Betina Norman er DBU’ s højest rangerende kvindelige dommer i kategori 2.

 

 

 

Af: Pia Schou Nielsen/Kenneth Friis Nielsen - 20. december 2012, 15:19

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første