En Del af Noget Større

Fælles Holdfoto

 

Fodbold er meget mere end et spil med en bold. Det kan være med til at gøre en forskel, skabe fællesskaber og sammenhold, og så kan fodbold samle og begejstre.

Det er med dét afsæt, at DBU vil tage ansvar og bidrage positivt i samfundet. Spillet kan være med til at styrke sundheden, integrationen, inklusionen og mangfoldigheden i Danmark, for vi mener, at fodbold er et universelt sprog. Fodbold ér og skal være for alle, uanset hvem man er, og hvor man kommer fra.

De mange positive gevinster ses eksempelvis i tiltag som ’FC Prostata’, ’Fodbold for Hjertet’ og ’11 For Health’. Med integrationsprojekter i klubberne. Eller med mangfoldigheds- og inklusions-indsatser som ’OMBOLD’, ’Gamechanger’ og ’Anti Bulli Fodbold’.

’En Del af Noget Større’-visionen ser dagens lys i 2014 og har som formål at sætte fokus på, at fodbold er mere end et spil med en bold, men også kan gøre en forskel uden for kridtstregerne.

I 2022 lancerer DBU strategien ’Samle og Begejstre’, som skal bringe dansk fodbold endnu videre: Vi skal vinde på banen, vi skal skabe verdens bedste børnefodbold, vi skal have flere medlemmer, bedre og bæredygtige faciliteter samt stå sammen i en stærkere union.