Anders Lindegaard i EM-truppen

Landstræner Morten Olsen har nu officielt inkluderet målmand Anders Lindegaard i truppen til EM-slutrunden. Nicklas Pedersen bobler videre, og Jannik Westergaard fortsætter til træningerne mandag og tirsdag.

Landstræner Morten Olsen og hans kolleger har benyttet træningerne torsdag, fredag og lørdag til at teste målmand Anders Lindegaard sammen med den første gruppe af EM-spillere, som har været samlet til træninger på Helsingør Stadion.

Efter de tre træninger besluttede Morten Olsen lørdag middag at meddele Anders Lindegaard, at han nu kan betragte sig som officielt medlem af truppen på 23 spillere, som rejser til slutrunden i Polen og Ukraine.

”Vi har aldrig været i tvivl om Anders’ kvaliteter, det har alene været et spørgsmål om, hvor langt han var i forhold til den langvarige skadespause, han har været igennem i foråret. Og efter de tre træninger, er vi ikke i tvivl om, at vi med Anders får helt skadesfri tredjekeeper med i truppen,” udtaler Morten Olsen.

Anders Lindegaard fik den positive besked af landstræneren, mens han stadig var på træningsbanen sammen med landsholdsmålmand Thomas Sørensen og målmandstræner Lars Høgh.

”Jeg er rigtig glad for at komme med til slutrunden. Det er det, man drømmer om som knægt; at repræsentere Danmark ved en slutrunde. Det giver en særlig stolthed for enhver fodboldspiller. Og jeg glæder mig meget til at kunne bidrage til at rejse til Polen og Ukraine og skabe en sensation,” udtaler Anders Lindegaard fra omklædningsrummet under tribunen på Helsingør Stadion.

Anders Lindegaard, 28 år, er noteret for 5 landskampe. Han skiftede sidste sommer til Manchester United.

Samtidig besluttede Morten Olsen at bede Nicklas Pedersen, Groningen, om at deltage i træningerne igen mandag og tirsdag, og dermed er han fortsat en kandidat til truppen.

Jannik Vestergaard, TSG 1899 Hoffenheim, som er udtaget til U21-landsholdet, vil også deltage i træningerne igen mandag og tirsdag.

Se de 21 af de 23 spillere i EM-truppen

Af: Lars Berendt - 19. maj 2012, 13:33