Disciplinærsag mod AaB og FC København

DBU indleder disciplinærsag mod AaB og FC København efter tilskuerurolighederne i forbindelse med klubbernes kamp søndag.

Afbrænding af romerlys. Billedet her er fra FC Københavns fan-afsnit under FC Københavns kamp mod Lyngby på Lyngbys Stadion i september 2011. Foto: www.fodboldbilleder.dk.


 

DBU indleder en disciplinærsag mod AaB og FC København på grund af tilskuerurolighederne i forbindelse med kampen mellem de to klubber søndag.

Det sker formelt set efter, DBUs Disciplinærudvalg helt i overensstemmelse med dommernes retningslinjer for ”Indberetning af episoder i Herre-DM” mandag formiddag har modtaget indberetning fra kampens dommer, Michael Johansen.

Indberetningen omhandler 15 minutters forsinkelse af kampen, flere spilstop forårsaget af røgudvikling fra afbrænding af pyroteknik samt en baneløber.

Undersøgelser mod begge klubber

Idet ansvaret for baneløberen ligger hos AaB’s som arrangerende hjemmeklub, mens afbrændingen af pyroteknik tydeligvis forekom i FC Københavns tildelte udebaneafsnit, er det sandsynligt, at de forestående undersøgelser rettes mod begge klubbers ansvar for kampens sikkerhed.

DBU Turneringer kan på given foranledning bekræfte, at der med episoderne i gårsdagens kamp er tale om sæsonens fjerde indberetning på FC København i klubbens udekampe i denne sæson. De tidligere episoder var i superligakampene mod SønderjyskE den 17. juli og Brøndby IF den 24. september samt kampen mod Brøndby IF i DBU Pokalen den 27. oktober.

I henhold til de retningslinjer, DBU Turneringer har meddelt klubberne, vil de tre første indberetninger indenfor en sæson på henholdsvis hjemmebane og udebane medføre såkaldte "retningslinje-sanktioner", der som udgangspunkt udløser henholdsvis en advarsel første gang, en bøde på 10.000 kroner og endelig en bøde på 25.000 kroner.

Ved mere end tre indberetninger indenfor samme sæson behandles sagen individuelt med henblik på sanktionens størrelse. Disciplinærudvalgets sanktion vil ske i henhold til DBUs Loves § 44.1, hvilket er ensbetydende med DBUs samlede sanktionsregister.

Afgørelse indenfor to til tre uger

DBU kommenterer ikke episoder, der potentielt kan føre til disciplinærsager, som minimum indenfor den periode på 24 timer, som kampens parter – dommeren og de to klubber – har til at indberette episoder fra de pågældende kampe.

Med indholdet i indberetningen fra kampens dommer indenfor de 24 timer overgår episoderne fra gårsdagens kamp nu til en formel sagsbehandling.

Den konkrete sagsbehandling indledes tidligst, når bege klubber har haft mulighed for at redegøre fyldestgørende for forløbet, og derfor forventes sagen afgjort indenfor en tidshorisont på to til tre uger.

Hverken DBU Turneringer eller DBUs Disciplinærudvalg vil kommentere på den konkrete sag og de indberettede forhold, før udvalget kommer med en kendelse.

Så snart afgørelsen foreligger, vil den blive offentliggjort på sædvanlig vis med udsendelse af link til nyhed på dbu.dk.

”Uacceptabelt”

Som led i DBU’s good governance-organisering er den dømmende kompetence i form af disciplinærudvalget adskilt fra den lovgivende kompetence i DBU’s bestyrelse, hvorfor DBU’s formand Allan Hansen begrænser sin kommentar til gårsdagens episoder til følgende:

”Scenariet omkring kampen i Aalborg er uacceptabelt. Anholdelser, afbrænding af romerlys og en tilskuers indtrængen på banen er forhold, vi simpelthen ikke vil se i forbindelse med fodboldkampe herhjemme. Men vi skal også forhold os realistisk til, at der er tale om relativt få ballademagere, som ødelægger den gode oplevelse for flertallet,” udtaler DBUs formand Allan Hansen, og uddyber:

”Vi har et godt og løbende samarbejde med klubberne, Divisionsforeningen, fanklubberne og politiet, som allerede har udmøntet sig i mange gode tiltag. Det arbejde vil vi fortsætte ufortrødent. Og så overlader jeg trygt behandlingen af de pågældende episoder til disciplinærudvalget.”

Af: Lars Berendt - 05. marts 2012, 14:42