EM-billetten er hjemme!

De danske kvinder tog sikkert sejren over Portugal i Vejle onsdag aften, og er dermed klar til EM i Sverige næste år.

Ikke guldet men EM-billetten skulle onsdag aften findes for enden af den regnbue, der ved dommerens startfløjt hang smukt og tungt over Vejle Stadion.

Og det var et meget veloplagt dansk hold, der kom på banen. Danmark stillede op i en lidt overraskende opstilling med både Sanne Troelsgaard og Katrine Veje på bænken. I stedet havde Johanna Rasmussen og Mia Brogaard fået chancen fra start. Og de danske piger gik tydeligvis ikke kun efter det nødvendige uafgjort resultat men efter sejren og en god præstation, og dermed ryste lørdagens nederlag til Østrig af sig.

Allerede inden for de første 15 minutter kommer et offensivt spillende Danmark til flere store muligheder.  I det 19. minut er Johanna Rasmussen således meget tæt på at skabe forløsningen for Danmark efter flot forarbejde af Mia Brogaard og Pernille Harder. Johanna Rasmussens afslutning går dog desværre forbi mål

Også en velspillende Pernille Harder vil være med og leverer den ene lækre detalje efter den anden og giver de godt 2500 tilskuere god underholdning.  Der stod således Danmark på det meste af første halvleg. En tendens, der fortsatte i 2. halvleg, hvor Sanne Troelsgaard kommer ind i stedet for 50-kampsjubilaren Christina Ørntoft.

 
Mariann Gajhede Knudsen, Line Røddik, Pernille Harder og Theresa Nielsen jubler efter Danmarks 2-0-sejr.
Foto: fodboldbilleder.dk - Anders Kjærbye.


Harder og Røddik sikrer sejren

Danmark starter igen bedst med højt tryk, får skabt stor målchance- og Sanne Troelsgaard er meget tæt på at score allerede efter fem minutter. Det virker dog generelt til, at de danske spillere efterhånden som minutterne går bliver en smule råvilde, og det ender ofte med tilfældige bolde.

Intet er dog tilfældigt, da Pernille Harder i det 65. minut endelig får bolden i det portugisiske mål – og der er efterfølgende både lettelse og glæde at spore blandt både tilskuere og spillere.  Fem minutter senere er det indskiftede Katrine Veje, der tager den hele vejen igennem på højrekanten – afslutningen ender dog desværre i sidenettet.

10 minutter før tid får Danmark tildelt straffe, efter at Sanne Troelsgaard bliver væltet i feltet. Line Røddik scorer sikkert og Danmark helt fortjent foran 2-0. Og det er noget der sætter gang både på banen og på lægterne. Danmark klappes frem de sidste ti minutter af kampen, og det er tæt ved at tilskuerne får endnu et mål inden de skal hjem. Men det bliver kun meget tæt ved.

Danmark vinder derfor fortjent 2-0 over Portugal og EM-billetten er hjemme. Tillykke til Danmark!

Se reaktioner på www.facebook.com/kvindefodbold

Se kampstatistik på www.uefa.com

 

Af: Pia Schou Nielsen - 19. september 2012, 20:24

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første