Morten Olsen fortsætter som landstræner

Opdateret med video-interviews: DBU forlænger aftalen med landstræner Morten Olsen som ansvarlig for projektet, der skal sikre dansk deltagelse ved EM-slutrunden i Frankrig i sommeren 2016. Se video-interviews fra klokken 13.30.

DBU’s generalsekretær Jim Stjerne Hansen har torsdag formiddag forlænget aftalen med landstræner Morten Olsen med to år.

Den nye kontraktperiode gælder dermed fra udløbet af den nuværende aftale næste sommer til og med EM-slutrunden i Frankrig i sommeren 2016.

Kontraktforlængelsen kommer efter, at Jim Stjerne Hansen gennem det seneste halve år har drøftet den aktuelle situation på trænermarkedet og mulige emner med personer i sit danske og internationale netværk med indsigt i international topfodbold samt tidligere og nuværende landsholdsspillere.

Han har på den baggrund haft samtaler med landstræner Morten Olsen om en eventuel forlængelse af samarbejdet og hans planer og målsætninger for landsholdet.

”Ambitiøs og motiveret landstræner”

”Morten Olsen nyder en enorm respekt blandt de personer herhjemme og i udlandet, jeg tillægger kvalificeret viden om trænermarkedet i international fodbold. Tilliden til ham er tilsvarende stor blandt de nøglespillere i den nuværende landsholdstrup, jeg har haft samtaler med,” forklarer Jim Stjerne Hansen, og uddyber:

”Hans indsigt og evne til at læse tendenserne i international fodbold er unik. Jeg har samtidig oplevet en ambitiøs og motiveret landstræner med meget klare målsætninger for sit fortsatte arbejde med landsholdet og talentudviklingsarbejdet herhjemme.”

”DBU skal blandt mange spændende og nødvendige projekter fastholde fokus på sin grundlæggende forretning, og jeg er derfor personligt meget tilfreds med at kunne overlade ledelsen af det danske fodboldforbund med en aftale med den mest kvalificerede træner til at stå i spidsen for landsholdet i den næste kvalifikationsturnering,” slutter Jim Stjerne Hansen med henvisning til, at kontrakten med en landstræner for perioden efter sommeren 2014 var hans sidste, store opgave, inden han forlader sin stilling med månedens udgang.

EM-slutrunden i Frankrig er målet

”Jeg er meget stolt over den tillid, min arbejdsgiver viser mig, og det er et afgørende rygstød for at takke ja til en ny periode. Vi er nok mange, der stadig er ærgerlige over, at vi efter to førstepladser i de to forrige kvalifikationsturneringer kun nåede andenpladsen denne gang, og ikke bliver en del af næste sommers VM-slutrunde,” udtaler Morten Olsen, og fortsætter:

”Men nu lægger vi skuffelsen bag os og bruger erfaringerne på en konstruktiv måde til at se frem til den kommende periode. Vi har sammen med klubberne skabt et fremragende talentudviklingsprogram, vi intensiverer løbende arbejdet i landstrænergruppen, vi har allerede fået mange nye spillere ind på landsholdet, og flere spændende, unge spillere presser sig på.”

Blandt Morten Olsens målsætninger for den kommende kontraktperiode er dels at fortsætte det glidende generationsskifte dels at sikre kvalifikationen til EM-slutrunden i Frankrig i sommeren 2016.

”Det er min ambition at få landsholdet tilbage på det resultatmæssige spor, som spillerne har potentialet til, og som vil gøre holdet til det nationale samlingspunkt, der følger med resultaterne,” understreger Morten Olsen.

Sjette periode som landstræner

Kontraktperioden fra 1. august 2014 til 31. juli 2016 bliver den sjette mellem DBU og Morten Olsen.

Morten Olsens første kontrakt med DBU var to-årig og omfattede perioden fra 1. juli 2000 til 30. juni 2002.

Denne aftale blev allerede i efteråret 2001 forlænget med en fire-årig kontrakt til 30. juni 2006, derefter med yderligere en fire-årig periode til og med VM-slutrunden i Sydafrika 2010 og siden med nu to to-årige perioder.

Landstræner Morten Olsen har i denne periode sikret det danske landshold deltagelse ved fire af de syv slutrunder, holdet har deltaget i kvalifikationerne til, nemlig slutrunderne om Europamesterskabet i Portugal i 2004 og Polen og Ukraine sidste år samt VM-slutrunderne i Japan og Sydkorea i 2002 og Sydafrika i 2010.

I kvalifikationsturneringer til VM-slutrunden i Sydafrika 2010 og EM-slutrunden i Polen og Ukraine 2012 vandt landsholdet sine kvalifikationspuljer foran højere seedede modstandere. I den netop afsluttede kvalifikationsturnering sluttede holdet som bekendt på andenpladsen efter Italien, men pointantallet var ikke tilstrækkeligt til at sikre holdet kvalifikation til ét af de fire play off-opgør mellem de otte to’ere i de ni europæiske kvalifikationsgrupper.

Morten Olsens statistik som landstræner omfatter 147 kampe med 74 sejre, 37 uafgjorte og 36 nederlag samt en målscore på 237 mål for og 155 imod.

Landstræneren vil også i den kommende kontraktperiode indgå i den såkaldte landstrænergruppe med deltagelse af landsholdets assistenttræner, U21-landsholdstræner Jess Thorup, U19-landsholdstræner Bent Christensen, U18-landsholdstræner Henrik Clausen, U17-landsholdstræner, Jan Michaelsen, U16-landsholdstræner Per Holm samt træneruddannelseskonsulent Peter Rudbæk og elitechef John Helt.

Generalsekretærens sidste opgave

Afsøgningen af markedet for en landstræner for perioden efter sommeren 2014 og indgåelsen af kontrakten med Morten Olsen frem til og med EM-slutrunden i sommeren 2016 var generalsekretærens sidste opgave.

Jim Stjerne Hansen fratræder sin stilling med månedens udgang efter 25 år i spidsen for det danske fodboldforbund, hvilket har givet ham det størst tænkelige netværk i international fodbold, som han har bragt i spil i vurderingerne af landstrænerposten efter sommeren 2014.

Idet han fratræder sin stilling inden, landstræner Morten Olsens kommende periode starter, har han sikret sig DBU’s forretningsudvalgs opbakning i såvel fremgangsmåden som beslutningen om at tilbyde Morten Olsen en forlængelse af aftalen.

Generalsekretæren og landstræneren har gennem de seneste par uger haft samtaler i blandt andet landstrænerens hjem i Belgien og hos DBU i Fodboldens Hus.

Jim Stjerne Hansen har gennemført alle tidligere ansættelsessamtaler med Morten Olsen samt hans to forgængere, Richard Møller Nielsen og Bo Johansson.

Gennemførelsen af samtaler med de øvrige trænere omkring A-landsholdet vil blive foretaget af elitechef John Helt.

Video-interviews klokken 13.30:

Du kan se video-interviews med landstræner Morten Olsen og generalsekretær Jim Stjerne Hansen her på siderne fra klokken 13.30.
 
Se pressemøde live klokken 15.30:

DBU arrangerer pressemøde med landstræner Morten Olsen og generalsekretær Jim Stjerne Hansen i Fodboldens Hus klokken 15.30. 

Pressemødet live-streames, og du vil efterfølgende kunne gense pressemødet her på siderne.

Læs også:

Morten Olsen stadig i spil efter sommeren 2014

Af: Lars Berendt - 12. december 2013, 11:29