Hovedet, Kroppen, Klubben

3 fagdage med fokus på sundhed og trivsel for både indskolingen og udskolingen

Målgrupper
0.-3. klasse (5-6 timer pr. dag, hvor der også er indlagt frokost og pauser)
7.-9. klasse (7-7½ time pr. dag, hvor der også er indlagt frokost og pauser)

Fokusområde
3 fagdage med fokus på sundhed, trivsel, bevægelse og foreningsliv. Der er en gennemgående rød tråd i indholdet på de 3 fagdage, men de skal ikke nødvendigvis lægges i forlængelse af hinanden eller afvikles i en bestemt rækkefølge, hvorfor der er tale om et fleksibelt koncept.

Format
De to første dage består af klasseundervisning og opgaver med bevægelse. De håndteres af skolens egne lærere ud fra downloadmateriale, med udgangspunkt i en fyldestgørende lærermanual. Dagene kræver klasselokale med mulighed for fremvisning af PowerPoint, samt et mindre udendørs areal. Klasseundervisningen består af opgaver, spørgeskemaer, gruppearbejde, leg og bevægelse.
Den tredje dag afvikles af to DBU-instruktører, og foregår som udgangspunkt i den lokale fodboldklub. Dagen har fokus på foreningsliv, frivillighed og bevægelse.
De to første dage kan afholdes når det passer den enkelte klasse, uafhængigt af de andre deltagende klasser på skolen, mens den tredje dag involverer alle de deltagende elever fra både ind- og udskoling, hvorfor planlægningen af denne dag kræver koordinering mellem de deltagende klasselærere samt DBU's instruktører.

De to fagdage som afvikles på skolen, understøtter kompetencemål samt færdigheds- og vidensmål for de pågældende klassetrin for idræt samt sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab (SSF).

De tre fagdage

HOVEDET -
Trivselsdagen:
Hovedbudskabet er mental sundhed, det at trives, med fokus på kommunikation og relationer. Emner som rosemakker, dilemmaer, tillid, inklusion og positivitet, vil være en del af indholdet til denne dag. Dagen gennemføres på skolen.

KROPPEN - Sundhedsdagen:
Hovedbudskaberne er kost og motion. Emner som sukkerindhold, kostpyramide, forbrænding, daglig aktivitet og høj intensitet, vil alle blive berørt på denne dag. Dagen gennemføres på skolen.

KLUBBEN - 'Åben Skole' dagen:
Skolen besøger en lokal fodboldklub. Her skaber to DBU-instruktører og understøttende materiale en anderledes, sjov og lærerig dag med fokus på foreningsliv, bevægelse og sammenhold.
Dagen vil være præget af læring om foreningslivet, enten som spiller eller som frivillig, samt et par timer i legeuniverset hvor sundhed, trivsel, bevægelse og fodbold bliver udforsket på sjove og fysiske måder.
Der kan max deltage 100 indskolingselever og 60 udskolingselever på 'Åben Skole' dagen. Både indskoling og udskoling skal deltage.

HVORNÅR 
De mulige datoer for afholdelse af ’Åben Skole’ dagen i efteråret 2018, ligger i perioden 27. august - 12. oktober.
DBU’s instruktører, der står for afviklingen af ’Åben Skole’ dagen, kører gennem landet i perioden, og herunder følger en oversigt over, hvornår de er hvor:

 Fyn  27. aug - 2. sep 
 Jylland  3. sep - 19. sep
 Sjælland/København/Lolland-Falster/Bornholm
 20. sep - 12. okt

Vi er dog fleksible i forhold til datoer, så hvis I har særlige ønsker, der ikke passer ind i ovenstående turplan, hører vi gerne fra jer alligevel.For mere information:
Kontakt projektkoordinator Mikkel Alleslev Larsen eller projektleder Tina Enestrøm på telefon: 43 26 22 22 eller på mail: fagdage@dbu.dk
Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første