DBU's Sølvnål

Kriterier, der skal opfyldes, for at DBU's sølvnål kan tildeles.

 

  1. DBU’s sølvnål kan tildeles ledere og trænere, der har gjort sig særligt fortjent ved deres arbejde for fodbolden i en klub under DBU, DBU’s lokalunioner, Divisionsforeningen og Kvindedivisionsforeningen i samlet minimum 25 år; eksempelvis bestyrelsesmedlemmer, udvalgsmedlemmer i ungdoms-, senior og sportsudvalg, holdledere, ulønnede trænere, kampfordelere mv.
  2. Hvis der er tale om under 25 år - men over 20 års - arbejde i stk. 1. omtalte organisationer, kan disse suppleres med lederarbejde indenfor DBU’s organisation som medlem af en unions-/regions-/divisionsforeningsbestyrelse. Der kan i særtilfælde dispenseres herfra.
  3. Indstilling af personer til DBU’s Sølvnål skal ske senest fem år efter personens udtrædelse af de i § 3, pkt. 1-2, nævnte organer og/eller hverv.
  4. Udover sølvnålen modtager indehavere af DBU’s sølvnål et diplom og et DBU-partoutkort (enkelt).

Følgende hovedretningslinjer gælder:
Eksempler på mulige modtagere:

  • Holdleder
  • Ulønnet træner
  • Bestyrelsesmedlemmer
  • Personer der sidder/har siddet i ungdoms-/senior-/sportsudvalg i klubben
  • Kampfordeler

Som "særligt fortjent" arbejde accepteres eksempelvis ikke tid som medlem af et klubhus-, klubblad-, stadion-, og bankoudvalg.

Overrækkelse
Overrækkelsen foretages af et medlem af DBU's bestyrelse eller bestyrelsesmedlem i DBU's lokalunioner.

Der medfølger udover nålen et diplom, DBU Partoutkort og et officielt brev fra DBU.

Særligt
Nålen må kun bæres af indehaveren
 

Du kan ansøge om tildeling af DBU's sølvnål ved at downloade og udprinte denne pdf-fil, og efterfølgende sende den til DBU: Søg om tildeling af DBU's sølvnål her