Fodboldpas

Fra sæsonopstart august 2018 vil et aktivt Fodboldpas være obligatorisk for alle registrerede fodboldspillere i Danmark. Fodboldpasset skal bl.a. gøre det lettere for spillere og klubber at se, hvor den enkelte spiller er spilleberettiget. Fodboldpasset indsluses langsomt i foråret 2018.

Fodboldpasset bliver en container for vigtige personlige oplysninger. 

Elementerne som vi kender dem lige nu er:


  • Spillercertifikat.I fodboldpasset kan spilleren se, i hvilken klub hans/hendes spillercertifikat ligger. Det gør det lettere for spilleren at være sikker på, at han/hun er klar til kamp i klubben.
    Her vil også en evt. supplerende spilletilladelse fremgå (hvis en sådan forefindes).
  • Vilkår og betingelser - overholdelse af persondataforordningen for klubber, lokalunion og DBU.
  • Ansvar egne data - datakvalitet. Ligeledes del af persondataforordningen.
  • Samtykke til brug af billeder, som ikke er uploadet af personen selv.
I dag er det kun spillere, som har foretaget et klubskifte, som er tildelt et digitalt certifikat, som lagres i klubbens KlubOffice system. Det ændres fremover, så alle spillere får et personligt certifikat som en del af det kommende fodboldpas. Helt lavpraktisk vil certifikatet i første omgang kunne ses på ”Mit DBU” som alle spillere har adgang til via deres DBU-profil. Senere hen vil det og resten af fodboldpasset også være tilgængeligt via app.

Datakvaliteten i fokus

Foruden at gøre det mere overskueligt, hvor en spiller er spilleberettiget, vil fodboldpasset også hjælpe med at øge datakvaliteten i dansk fodbold.

Det er vigtigt i forbindelse med at databeskyttelsesforordningen (tidligere kendt som "persondataloven") strammes i maj 2018, som stiller større krav til, at vi (DBU og klubberne) oplyser spillere m.fl. om, hvordan deres oplysninger bruges. Det omfatter f.eks. holdkort, livescore, brug af billeder på (klub)hjemmesider/app m.v. 

Følg udviklingen
Vil du modtage nyheder om databeskyttelsesloven, kan du tilmelde dig et nyhedsbrev, som specifik omhandler databeskyttelsesforrordningen i DBU-regi. Tilmeld dig her.

Du kan også abonnere på Fodboldens IT-nyt, som er et nyhedsbrev med fokus på alle DBU’s IT-systemer til klubberne, herunder KlubOffice, KlubCMS, KampKlar og Fodboldapp’en. Tilmeld dig her

Denne side opdateres løbende. 

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første