Fodboldpas

Fra sæsonopstart august 2018 vil et aktivt Fodboldpas være obligatorisk for alle registrerede fodboldspillere m.fl. i Danmark. Fodboldpasset skal bl.a. gøre det lettere for spillere og klubber at se, hvor den enkelte spiller er spilleberettiget. Fodboldpasset indsluses i foråret 2018.

Fodboldpas
Fodboldpasset bliver en container for vigtige personlige oplysninger. 

Elementerne er:


  • Spillercertifikat.I fodboldpasset kan spilleren se, i hvilken klub hans/hendes spillercertifikat ligger. Det gør det lettere for spilleren at være sikker på, at han/hun er klar til kamp i klubben.
    Her vil også en evt. supplerende spilletilladelse fremgå (hvis en sådan forefindes).
  • Vilkår og betingelser - overholdelse af databeskyttelsesforordningen for klubber, lokalunion og DBU.
  • Ansvar egne data - datakvalitet. Ligeledes del af databeskyttelsesforordningen.
  • Samtykke til brug af billeder, som ikke er uploadet af personen selv
Tidligere var det kun spillere, som havde foretaget et klubskifte, som blev tildelt et digitalt certifikat, som blev lagret i klubbens KlubOffice system. Dette bliver nu ændret, så alle spillere vil have et personligt certifikat som en del af det kommende fodboldpas. 

Datakvaliteten i fokus
Foruden at gøre det mere overskueligt, hvor en spiller er spilleberettiget, vil fodboldpasset også hjælpe med at øge datakvaliteten i dansk fodbold.

Det er vigtigt i forbindelse med at databeskyttelsesforordningen (tidligere kendt som "persondataloven") strammes i maj 2018, som stiller større krav til, at vi (DBU og klubberne) oplyser spillere m.fl. om, hvordan deres oplysninger bruges. Det omfatter f.eks. holdkort, livescore, brug af billeder på (klub)hjemmesider/app m.v. 

Fodboldpasset gælder også for andre end spillere
Vi behandler data for mange forskellige målgrupper. Derfor vil et aktivt fodboldpas f.eks. også være et krav til dommere, trænere, ledere, kursister m.fl. Læs evt. mere i vores FAQ her eller vores klub-FAQ her.

Følg udviklingen
Vil du modtage nyheder om databeskyttelsesloven, kan du tilmelde dig et nyhedsbrev, som specifik omhandler databeskyttelsesforrordningen i DBU-regi. Tilmeld dig her.

Du kan også abonnere på Fodboldens IT-nyt, som er et nyhedsbrev med fokus på alle DBU’s IT-systemer til klubberne, herunder KlubOffice, KlubCMS, KampKlar og Fodboldapp’en. Tilmeld dig her

Denne side opdateres løbende. 

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første