Jonas Kamper på landsholdet

Landstræner Morten Olsen ser bort fra FC Københavns spillerne til venskabslandskampen mod Tjekkiet næste onsdag i Prag. Jonas Kamper mulig debutant, comeback til Per Krøldrup og Brian Priske samt genvalg til Dennis Sørensen.

Dennis Sørensen, FC Midtjylland, har også fået plads i Morten Olsens trup mod TjekkietJonas Kamper får efter en flot sæsonstart for Arminia Bielefeld i den tyske Bundesliga nu chancen på landsholdet.
 
Rekordholderen med 39 kampe for U/21-landsholdet i perioden fra august 2002 til og med EM-slutrunden i maj i år kan dermed få sin debut på A-landsholdet i venskabslandskampen mod Tjekkiet næste onsdag i Prag.
 
Den tidligere Brøndby-spiller har en stabil fortid på DBUs forskellige ungdomslandshold med yderligere syv kampe for U/20-landsholdet, 22 optrædener for U/19-landsholdet, 18 kampe for U/17-landsholdet og syv kampe tilbage på U/16-landsholdet.
 
Efter skiftet fra Brøndby til Arminia Bielefeld i sommers har Jonas Kamper spillet sig ind i overskrifterne i de tyske medier med blandt andet sit sejrsmål mod Bayern München i september og hans seneste to scoringer mod Alemannia Aachen i slutningen af oktober.

"Han er ny i A-landsholdssammenhæng, men jo ikke ny for os, da han har spillet masser af kampe på U/21-landsholdet. Jonas Kamper er en spiller, hvor vi ved, hvad vi får og han er i øjeblikket fyldt med selvtillid. Han er desuden en formstærk spiller, der efter sit skifte fra Brøndby til Bielefeld, ud over at have lavet afgørende mål, også har fået vist nogle af sine gode kvaliteter. Kampen mod Tjekkiet vil være en god testkamp for ham," lød begrundelsen for valget af den 23-årige kantspiller til en plads i den aktuelle landsholdstrup på 19 spillere.

Her bliver der også  tale om comeback til Per Krøldrup, som ikke blev valgt til truppen til kvalifikationskampene mod Nordirland og Liechtenstein i sidste måned, og til Brian Priske, som senest var med i venskabskampen mod Frankrig i maj.
 
Blandt de nye navne på landsholdet er der genvalg til Dennis Sørensen, FC Midtjylland, der kom med efter afbud fra Dennis Rommedahl, og fik sin debut mod Liechtenstein. Dermed får angriberen, som gjorde et godt indtryk på trænerne under Ligalandsholdets træningstur og sejr ved Carlsberg Cup i Hong Kong i januar, endnu en mulighed for at bevise sit værd i A-landsholdstruppen.
 
Derimod vælger Morten Olsen helt at se bort fra spillerne fra FC Københavns på grund af klubbens tætte program med blandt andet de mange internationale kampe i Champions League.

"Vi har valgt at se bort fra FCK-spillerne i denne omgang, da de i forvejen har et hårdt kampprogram med blandt andet nogle vigtige opgør i Champions League og i DBUs Landspokalturnering. Vi ser det også som vores opgave at hjælpe FCK, og dermed også dansk fodbold, til at få bedst mulige restitution før de vigtige europæiske opgaver," lød det fra Morten Olsen ved dagens pressemøde.
 
Landsholdstruppen:


Spillerne samles mandag, og træner på Dragør Boldklubs baner klokken 14.30, idet truppen af praktiske årsager bliver indkvarteret på Hotel Hilton Airport inden den videre rejse.
 
Mandag aften deltager hele landsholdet i FodboldGalla 2006, inden truppen tirsdag rejser til Prag, hvor holdet onsdag aften møder Tjekkiet.
Af: Lars Berendt/Pia Schou Nielsen - 06. november 2006, 00:38

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første