Over 300 stemmer er blevet afgivet fra de 12 trupper i 3F Superliga. Og af dem gik over 30% til Brøndby IF’s Nicolai Vallys, der i den grad har været en profil i dette års Superliga og nu kan skrive sig ind i historiebøgerne som ”Årets Profil i 3F Superliga 2023/2024”.

”Det er et stolt øjeblik. Og en bekræftelse af, at jeg gør noget rigtigt.”

”Det betyder meget, at det er spillerne, der har kåret mig. Dem som man konkurrerer mod, dem som man løber inde på banen med og måler sig imod, så det betyder meget,” siger Nicolai Vallys og fortsætter:

”Jeg er et sted nu, hvor jeg skal være iøjnefaldende og en stor karakter i superligaen, og skal bevise det hver weekend. Det er en ny test for mig.”

Holdpræstationerne tegner de største øjeblikke
Når Vallys skal pege på det største øjeblik i sæsonen, er der flere store momenter, der er oppe at vende. Og selvom det er en individuel pris, så er det dog særligt også holdpræstationerne, som han dvæler ved.

”Der er enormt mange holdpræstationer. Vi vandt inde i Parken og mod FC Midtjylland. Det er ikke individuelle højdepunkter, men det er kampe, jeg husker tilbage på og glæder mig over. Og forhåbentlig så tager vi et par stykker mere,” siger han.

Mens holdpræstationer fylder meget, er der også en kamp, der på det individuelle plan særligt har bidt sig fast hos den 27-årige angriber.

”Jeg havde en kamp her (på Brøndby Stadion red.) mod FC Nordsjælland, hvor jeg scorede og lavede assist. Og hvor jeg lavede et rigtig godt mål. Det var en fed oplevelse.”

Og der er ingen tvivl om, at Vallys kender vejen til målet.

I skrivende stund er det blevet til 11 mål i 3F Superliga for Brøndby-angriberen, senest i sidste weekends kamp mod guldkonkurrenter fra FC Midtjylland.

Drømmer om derbysejr og mesterskab
I weekenden venter endnu en vigtig kamp, hvor Brøndby IF tager imod rivalerne fra FC København i et vaskeægte topbrag mellem nr. 1 og nr. 2 i ligaen.

Og her håber Vallys på at få den første af sine fremtidsdrømme til at gå i opfyldelse.

”Jeg drømmer om et mesterskab på Brøndby Stadion. Det er det jeg bruger min energi på. Og så drømmer jeg om, at vi vinder derbyet på søndag,” slutter han.

Tidligere vindere af Årets Profil i Superligaen

2022/23: Ernest Nuamah
2021/22: Pep Biel
2020/21: Alexander Scholz
2019/20: Erik Sviacthenko
2018/19: Robert Skov
Se alle tidligere vindere

Om kåringen

Det er spillerne i 3F Superliga, der vælger Årets Profil i 3F Superliga. Hver spiller har en stemme, og eneste krav er, at de ikke må stemme på en spiller fra egen klub. Prisen som Årets Profil i 3F Superliga uddeles i et samarbejde mellem DBU, Spillerforeningen og Hessel HiRE.