Kenneth Perez tilbage på landsholdet

Landsholdstrup mod Spanien og Letland: Comeback til Kenneth Perez efter et års pause, Simon Busk Poulsen efter et halvt år og Christian Poulsen efter karantæne. Daniel Agger og Martin Jørgensen ude af betragtning med skader. Fire spillere udtages fredag.

Landstræner Morten Olsen har sat navne på de første 19 spillere i landsholdstruppen til EM-kvalifikationskampene mod Spanien i Århus og Letland i Parken.
 
På målmandsposten er der genvalg til Thomas Sørensen og Stephan Andersen, mens Jesper Christiansen er tilbage i truppen, efter den skade, der sendte FC Københavns keeper ud af startopstillingen og truppen til kampene mod Sverige og Liechtenstein i sidste måned.
 
I forsvaret er der afbud fra Daniel Agger, der har brækket et fodrodsben, og derfor er ukampdygtig i et par uge endnu.

Derfor består forsvaret i første omgang af Michael Gravgaard, Martin Laursen, Thomas Helveg og Niclas Jensen samt Brian Priske.
 
Jan Kristiansen er dermed ikke med i den foreløbige landsholdstrup.
 
 
Comeback til Poulsen og Perez
 
Til midtbanepladserne er genvalg til Daniel Jensen, Leon Andreasen og Thomas Kahlenberg, mens Christian Poulsen er tilbage efter karantæne, og der er comeback til Kenneth Perez.
 
Christian Poulsen har med kampene mod Letland, Sverige og Liechtenstein aftjent sine tre spilledages karantæne efter udvisningen mod Sverige i Parken lørdag den 2. juni. 

"Vi har Christian Poulsen tilbage, og det er selvfølgeligt positivt. Han betyder enormt meget, og er blevet en endnu bedre spiller. Senest så jeg ham for Sevilla mod Arsenal, hvor han var banens bedste. Hans skifte til spansk fodbold har gjort ham bedre med bolden og i det tekniske spil. Han er en coachende midtbanespiller, der gør både forsvar og midtbane bedre," fortalte Morten Olsen på dagens pressemøde.
 
Kenneth Perez har derimod været ude i over et år, efter han i forbindelse med sit klubskifte fra AZ Alkmaar til Ajax Amsterdam sidste sommer valgte at melde fra til landsholdet for at koncentrere sig om sin nye klubkarriere.
 
Kun et år senere skiftede Kenneth Perez igen klubdragt, og spiller nu med stor succes for PSV Eindhoven, og har atter fundet motivationen til at spille for landsholdet. Han er noteret for 19 kampe og to scoringer siden debuten mod England på Old Trafford i november 2003.

Og Morten Olsen er glad for, at Kenneth Perez igen er til rådighed for det danske landshold. "Kenneth Perez er en spiller med masser af international erfaring fra Ajax og PSV Eindhoven. Han er en spiller, vi er glade for at have tilbage, en spiller der er god til at holde på bolden, spille medspillerne rigtigt og en spiller, der især er god i situationer, hvor vi spiller den dominerende rolle. Og så er han i form og sparker bolden i kassen." 

Indtil videre vælger landstræneren dermed at se bort fra Esben Hansen, som debuterede mod Liechtenstein, Rasmus Würtz, Hjalte Bo Nørregaard og Jonas Borring, der alle tre var med i truppen sidst, samt Thomas Kristensen og William Kvist, som begge måtte melde afbud på grund af skader, før landsholdstruppen blev samlet sidst.

 
Simon Busk Poulsen med igen
 
Jesper Grønkjær, Dennis Rommedahl, Jon Dahl Tomasson og Nicklas Bendtner samt Morten Nordstrand, der var dobbelt målscorer i EM-kvalifikationskampen mod Liechtenstein, udgør sammen med Simon Busk Poulsen truppens foreløbigt seks angribere.
 
Simon Busk Poulsen var med på Ligalandsholdet i vinter, og blev indlemmet i bruttotruppen op til den første kvalifikationskamp mod Spanien i Madrid i marts, hvor han sad på tribunen udenfor den officielle trup på 18 spillere.
 
Han fik imidlertid sin debut fire dage senere, da han kom på banen i stedet for Dennis Rommedahl det sidste kvarter i venskabslandskampen mod Tyskland.

"Simon viser god form i øjeblikket. Han ligger meget tæt på OBs Jonas Borring, som var med sidst og gjorde det godt. Denne gang har vi dog valgt at tage Simon med, da han scorer mål, og derudover udviser stort overskud på banen," forklarede landstræneren.
 
Med udtagelsen af Simon Busk Poulsen ser landstræneren derimod i første omgang bort fra Peter Løvenkrands i forhold til den seneste landsholdstrup.
 
 
Truppen
 
De foreløbig nominerede spillere til landsholdstruppen til EM-kvalifikationskampene mod Spanien og Letland er:
 
Spiller
Klub
P
K/M
Ung. K/M
V-U-T
A-Debut
8/0
5/0
4-2-2
1/0
26/0
0-0-1
66/0
27/0
Fo
23/0
15/0
Fo
15/0
Fo
0/0
Fo
60/0
44/4
Fo
3/0
Mi
12/0
Mi
35/5
Mi
0/0
Mi
31/6
2-1-2
Mi
43/11
An
19/5
An
64/26
An
37/25
An
0/0
2-0-1
An
24/12
4-3-3
An
1/0
25/1
1-0-0


Landstræner Morten Olsen udtager yderligere fire spillere efter kampene i de europæiske klubturneringer onsdag og torsdag. Navnene på disse spillere vil fremgå som en nyhed her på siderne fredag, når de er udtaget.
 
Landsholdstruppen samles i træningslejr på Hotel Marina i Vedbæk mandag eftermiddag. Efter åbne træninger mandag, tirsdag og onsdag kører landsholdstruppen torsdag formiddag til Århus forud for den første af de to EM-kvalifikationskampe i denne runde mod Spanien på NRGi Park lørdag den 13. oktober klokken 20.00.
 
Efter kampen mod Spanien kører truppen i løbet af natten tilbage til Hotel Marina i Vedbæk, hvor holdet træner igen søndag og mandag inden kampen mod Letland i Parken onsdag den 17. oktober klokken 20.00.
 
Mens kampen mod Spanien er udsolgt, er det fortsat muligt at købe billetter til kampen mod Letland, som er landsholdets første i Parken siden opgøret mod Sverige i juni, der blev afbrudt på grund af en baneløbers overfald på dommeren ét minut før den ordinære spilletids ophør.
 
Af: Lars Berendt - 02. oktober 2007, 09:52

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første