Over 4.200 fodboldgenstande fredag den 26. april ankommet til den ukrainske by Mykolaiv, hvor det skal imødekomme behovet hos fodboldspillende børn i området. Det er en donation fra DBU efter henvendelse fra de ukrainske myndigheder, mere præcist de lokale myndigheder i Mykolaiv.

Mykolaiv er det område i Ukraine, hvor Danmark har taget lead på støtteindsatsen og allerede nu deltager særdeles aktivt i genopbygningen, etablering af myndigheds- og erhvervssamarbejde samt generel styrkelse af relationer. 

I donationen fra DBU er der tale om ubrugt tøj, drikkedunke og fodbolde fra tidligere års fodboldskoler. De genstande skal være med til at opretholde de sociale aktiviteter i området og være et samlingspunkt for børn.

Afsendelsen er lavet i samarbejde med det danske Udenrigsministerium og ambassaden i Kyiv, mens Mærsk har sørget for leverancen til Mykolaiv.

”Krigen i Ukraine har berørt os alle dybt, hvor millioner af ukrainske børn er blevet uskyldige ofre og også oplever begrænsninger i deres sædvanlige fritidsaktiviteter som f.eks. fodbold. Derfor er vi glade for at kunne bidrage med fodboldgenstande, som vi håber, kan sprede glæde og forhåbentlig skabe lidt frirum i en ellers meget svær hverdag for de ukrainske børn i området,” siger DBU’s administrerende direktør, Erik Brøgger Rasmussen.

Dansk fodbold har siden den russiske invasion i 2022 taget kraftigt afstand fra krigen i Ukraine, hvor civile fortsat bliver dræbt og civil infrastruktur ødelagt. I marts 2022 vedtog DBU’s repræsentantskab en resolution til støtte for det ukrainske folk.