Ekstra Bladet sponsor for pokalturneringen

DBUs Landspokalturnering bliver til Ekstra Bladet Cup gennem en tre-årig sponsoraftale, der blandt andet sikrer præmiepenge til Det Bedste Seriehold og endnu bedre markedsføring af den traditionelle, danske pokalturnering.De forsvarende mestre fra Brøndby for nu mulighed for at forsvare pokaltitlen under turneringens nye navn 'Ekstra Bladet Cup'. Foto Per Kjærbye


Ekstra Bladet går endnu mere aktivt ind i sponsoreringen af dansk fodbold, og bliver allerede fra den igangværende turnering sponsor for DBUs Landspokalturnering, som dermed skifter navn til Ekstra Bladet Cup.
 
”Vi har i en årrække haft Ekstra Bladet inde som sponsor og samarbejdspartner på en række områder og aktiviteter. Derfor er det glædeligt, at Ekstra Bladet også ser muligheder i at gå ind og blive partner på vores næstmest prestigefyldte klubturnering efter SAS Ligaen,” udtaler kommunikationschef Lars Berendt, og uddyber:
 
”Ekstra Bladet har stor kompetence indenfor massekommunikation og markedsføring, og vi vil derfor sammen med Ekstra Bladet kunne skabe endnu mere opmærksomhed omkring pokalturneringen, som i forvejen har været inde i en rigtig positiv udvikling de seneste 10 år.”
 
 
Fjerde sponsor for traditionsrig turnering
 
”For Ekstra Bladet passede et sponsorat af landspokalturneringen perfekt til vores planer om at befæste vores position som landets bedste fodboldmedie”, udtaler Marketingdirektør Thomas Rydberg, og fortsætter:
 
”Vi tror på, vi sammen med DBU og de øvrige partnere kan være med til at skabe en endnu stærkere og attraktiv turnering. Ikke kun for de bedste klubber, men også for bredden i dansk fodbold ved et samarbejde som for Ekstra Bladets del vil dække avisen, internettet, mobil samt nettv.”
 
Turneringen er blevet spillet siden 1954 med den første finale i 1955, og har siden 1990 haft forskellige navne.

Fra 1990 til og med finalen i 1996 hed turneringen Giro Cup, og fra 1997 til og med finalen i 1999 hed turneringen Compaq Cup.

I foråret 2000 overtog det daværende DONG Naturgas A/S sponsoratet, som fortsatte indtil DONG i 2004, i samarbejde med Arla, overtog hovedsponsoratet for DBU's herrelandshold, og som konsekvens heraf trådte ud af sponsoratet for DBUs Landspokalturnering.
 
 
Ekstra Bladet Cup allerede fløjtet i gang
 
Ekstra Bladet Cup er allerede i fuld gang med kampe blandt serieholdene.
 
Senere i denne måned er der 55 seriehold tilbage i turneringen, og de indgår sammen med de 25 førstehold fra 2. Division Øst og Vest og de 16 klubber fra den netop afsluttede Viasat Division i lodtrækningen fredag den 20. juni med i alt 96 hold til første runde af Ekstra Bladet Cup.
 
Lodtrækningen finder sted i Ekstra Bladets lokaler på Rådhuspladsen, med "live" opdatering via www.ekstrabladet.dk fra klokken 12.00.

Holdene vil blive inddelt i seks geografiske puljer, hvor de lavest rangerende hold automatisk tildeles hjemmebane.
 
Første runde spilles onsdag den 13. august. Finalen afvikles traditionen tro Kristi Himmelfartsdag torsdag den 21. maj 2009. Vinderen af Ekstra Bladet Cup kvalificerer sig til den første af de to kvalifikationsrunder til UEFA Cup’en.
 
Ekstra Bladets samarbejde med DBU omfatter foruden Ekstra Bladet Cup tillige sponsorat af DBUs B&U-aktiviteter (Fodboldskoler m.v.), eksponering ved A-landsholdet kampe samt sponsorat for Dansk Fodbold Award. Ekstra Bladet er ligeledes sponsor for Dansk Håndbold Forbund samt Speedway i Parken og har siden 1962 drevet verdens største skolefodbold turnering.
 
Kampe i Ekstra Bladet Cup bliver også i den kommende sæson transmitteret af Viasat, mens Kanal 5 overtager tv-rettighederne fra sommeren 2009.
 
Indtægterne fra sponsoratet vil blandt andet blive brugt til præmiering af nogle af de deltagende hold.
 
Aftalen er forhandlet af DBU Sponsorship, der fungerer som salgsfunktion for DBU indenfor b-t-b-segmentet.
 
Ekstra Bladet ønsker ikke prisen for sponsoratet offentliggjort, hvilket DBU respekterer.
Af: Jacob Wadland - 17. juni 2008, 02:58

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første