EM-billetten hjemme!

Opdateret med kommentarer: En sejr over Ukraine på 1-0 sender Danmark direkte til EM-slutrunden i Finland 2009. Merete Pedersen blev dansk matchvinder.9152 tilskuere så onsdag aften Danmark vinde 1-0 over Ukraine. En kamp der var spændende til det sidste. Det danske hold kom bedst fra start og sad i de første 10 minutter på kampen, men som minutterne skred frem blev de stærke ukrainere lukket mere og mere ind i opgøret. Heldigvis blev ukrainernes skud dygtigt pareret af landsholdskeeper Heidi Johansen, der havde en af sine gode aftener i målet.

I den anden ende fik de rød-hvide også tilspillet sig en del chancer. Især Cathrine Paaske var aggressiv og opsøgende i sit spil, og fik flere gang lagt pres på Ukraines forsvar, og både Merete Pedersen, Johanna Rasmussen, Cathrine Paaske og Maiken With Pape havde muligheder for at bringe Danmark foran. I første halvlegs overtid fik Maiken With Pape på et kontrastød tilkendt et frispark lige uden for feltet – som desværre ikke førte til mål.

I anden halvleg var ukrainerne tæt ved at chokstarte, da de i første minut snigløb det danske forsvar, men heldigvis var Heidi Johansen på pletten og fik grebet gæsternes forsøg. Det kneb til gengæld for Danmark om at komme igennem den anden vej. Kampen udspillede sig i størstedel af tiden på midtbanen, hvor især Mariann Gajhede gjorde det godt, men Gajhedes bolderobringer blev desværre ikke omsat i chancer – og de rød-hvide virkede mere og mere frustrede som minutterne gik og målene udeblev.

Vendepunktet kom i det 63 minut, hvor Johanna Rasmussen på anden-bølgen i et dansk angreb fik lagt et perfekt indlæg til en fremstormende Merete Pedersen. Pedersen fik panden på – og så var der mål. Scoringen var en kæmpe forløsning, der gav jubel hos publikum og energi til spillerne. På fem minutter kom Danmark frem til to store chancer, og fik sat tempo og skabt intensitet i spillet.

Efter scoringen stod der Danmark på det meste og bolden kyssede overliggeren i Ukraines mål op til flere gange. Merete Pedersen havde i det 80 minut chancen for at sætte endnu et hovedstødmål men Ukraines keeper parerede flot på noget, der ellers lignede en 100 procents chance.

Derfor blev de sidste minutter i kampen uhyggeligt spændende. Kort før tid havde Mia Olsen et flot langskud, som målvogteren kun fik det yderste af fingerspidserne på. Det blev ved en 1-0 sejr til Danmark, som fuld fortjent er videre til EM-slutrunden i Finland.

Det gik som det skulle

Landstræner Kenneth Heiner-Møller havde stor ros til det danske hold efter 1-0 sejren over Ukraine. Merete Pedersen glædede sig over rollen som matchvinder

For første gang i sin karriere som landstræner valgte Kenneth Heiner-Møller at spille en hel kamp uden en eneste udskiftning. De 11 startere spillede hele kampen - og det var ikke tilfældigt:
"Efter en lang periode med mange udskiftninger i truppen, har jeg valgt at satse på de 10 markspillere, der var inde i dag. De løste opgaven, præcis som vi havde aftalt, vi spillede med tåldmodighed og det gav bonus til sidst," sagde en glad landstræneren, der fremhævede hele holdet - og er glad for, at EM-billetten nu er hjemme:

"Vi har i løbet af det sidste år sagt farvel til 6 landsholdsspillere, der tilsammen har mere end 400 kampe på kontoen. Alligevel har "det nye hold" kunne løfte opgaven. Vi har kun tabt mod Ukraine den 22. juni og mod USA i Algarve. Vi har slået nationer som Tyskland, Sverige og Norge - og viser i dag, at vi kan vinde, når vi er under pres," sagde Kenneth Heiner-Møller, der glæder sig til at komme til en slutrunde, hvor Danmark i hans optik har store medalje-chancer.

Lettet match-vinder

For Merete Pedersen var kampen helt særlig. Dels blev den 35-årige angriber matchvinder med sit landsholdsmål nummer 65, dels spillede Merete en uvant plads som højrekant:
"Det er første gang i mine 30 år som fodboldspiller, at jeg har højrekanten. Jeg valgte at tage det som en udfordring, og heldigvis gik det som det skulle," sagde Merete Pedersen, der deler kampen op i før- og -efter scoringen:

"Indtil målet var vi meget forkrampede, og det var tydeligt, at der var meget på spil. Scoringen løsnede os op, og da vi først fik målet ind, vidste jeg, at sejren var hjemme, sagde Merete Pedersen, der glæder sig over, at EM-billetten er hjemme:

"Det er jo slutrunder, som det hele handler om. Det er det, vi kæmper for som fodboldspillere, og det er her, at kvindefodbolden for alvor kan komme i mediernes interesse."
Af: Helle Møller Riis/3F - 01. oktober 2008, 08:24

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første