Patrick Mtiliga i landsholdstruppen mod Wales

Skader hos fem stamspillere giver mulighed for at teste nye spillere i venskabslandskampen mod Wales næste onsdag aften i Brøndby. Ken Ilsø inviteret med til træningerne. Kampen markerer landsholdets 100 års jubilæum.


Patrick Mtiliga i aktion i hans seneste landskamp, som ligger seks år tilbage. Her knuste U/21-landsholdet Luxembourg 9-0. Mtiliga blev skiftet ind i det 59. minut og scorede til 8-0 23. minutter senere. Foto Per Kjærbye.

Landstræner Morten Olsen har tirsdag eftermiddag udtaget landsholdstruppen til venskabslandskampen mod Wales næste onsdag aften den 19. november på Brøndby Stadion.  

Med afbud fra i alt syv spillere får trænerne mulighed for at teste en række andre spillere, hvor forsvarsspilleren Patrick Mtiliga fra det hollandske tophold NAC Breda er helt ny i A-landsholdstruppen.   

Patrick Mtiliga, 27 år, har tidligere spillet på U/21-landsholdet, men har været ude af landsholdssammenhæng, siden han med udgangen af 2002 faldt for aldersgrænsen på Flemming Serritslev talentfulde mandskab. Siden er den tidligere angriber også blevet omskolet til forsvarsspiller i Holland, hvor han har spillet i både Excelsior og Feyenoord i Rotterdam efter skiftet fra B93 i 1999.  

Ken Ilsø fra SønderjyskE bliver inviteret med til træningerne som den 19. spiller i truppen efter sin indsats i SAS Liga-kampen mod FC København i søndags, som overbeviste Morten Olsen om hans talent.   

”Vi har fulgt Patricks Mtiligas udvikling gennem årene, og med et stabilt niveau og en fast plads på et hollandsk tophold tester vi ham nu i landsholdssammenhæng,” forklarer Morten Olsen, og fortsætter:   

”Ken Ilsø har et potentiale, som vi gerne vil have chancen for at vurdere i landsholdstruppen. Ken er orienteret om, at han ikke skal forvente spilletid mod Wales, men vi vil gerne vurdere hans sportslige og sociale kompetencer på nærmeste hold.”  

Målmandsposten dækkes af Thomas Sørensen og Jesper Christiansen, der dermed gør comeback som andenmålmand i truppen efter den skade, der holdt ham ude i VM-kvalifikationskampene mod Ungarn og Portugal, mens Stephan Andersen var reserve for Thomas Sørensen i VM-kvalifikationskampen mod Malta i sidste måned.  

”Vi vælger at holde Jesper til ilden i truppen til denne kamp, og har en aftale med Stephan om, at han kommer ud til kampen til kampen som gardering for Thomas og Jesper,” forklarer Morten Olsen om dispositionen på målmandsposten.  

Fra truppen til VM-kvalifikationskampen mod Malta i sidste måned er der udover keeperne genvalg til Kasper Bøgelund, Leon Andreasen, Daniel Agger, Leon Andreasen, Thomas Rasmussen, Thomas Kristensen, Dennis Rommedahl, Michael Krohn-Dehli, Martin Vingaard, Nicklas Bendtner, Søren Larsen og Morten Nordstrand samt Anders Møller Christensen, der blev indkaldt som erstatning for Per Krøldrup, da han blev skadet under træningssamlingen op til kampen.  

Dermed er der comeback i truppen til Hjalte Bo Nørregaard og Martin Retov, der begge senest var med i truppen til VM-kvalifikationskampene mod Ungarn og Portugal.   Skadeslisten omfatter hele den foretrukne midtbane med anfører Jon Dahl Tomasson, Christian Poulsen og Daniel Jensen samt Martin Jørgensen og Lars Jacobsen.  

Dertil kommer, at landstræneren vælger at se bort fra Martin Laursen for ikke at risikere overbelastning af forsvarsspillerens knæ, og midtbanespilleren Thomas Kahlenberg har fået landsholdsfri af private årsager.    

Landsholdstruppen til Danmark-Wales:  

Spiller Klub
Pos
K/M
Ungd
Jesper Christiansen FC København
9/0
5/0
Thomas Sørensen Stoke City FC
75/0
27/0

Anders Møller Christensen OB
Fo
2/0
0/0
Daniel Agger Liverpool FC
Fo
19/4
Kasper Bøgelund AaB
Fo
16/0
43/4
Patrick Mtiliga NAC Breda
Fo
0/0
37/4
Per Krøldrup ACF Fiorentina
Fo
22/0
0/0
Thomas Rasmussen Brøndby IF
Fo
7/0
3/2

Hjalte Bo Nørregaard FC København
Mi
0/0
29/4
Ken Ilsø SønderjyskE
Mi
0/0
6/0
Leon Andreasen Fulham FC
Mi
31/6
Martin Retov FC Hansa Rostock
Mi
5/0
3/0
Martin Vingaard Esbjerg fB
Mi
16/2
Thomas Kristensen FC København
Mi
3/0
0/0

Dennis Rommedahl AFC Ajax
An
19/5
Michael Krohn-Dehli Brøndby IF
An
2/0
23/6
Morten Nordstrand FC København
An
0/0
Nicklas Bendtner Arsenal FC
An
24/12
Søren Larsen Toulouse FC
An
34/10
   

Landskampen mod Wales markerer samtidig landsholdets 100 års jubilæum.  

Wales har i øvrigt den plads i landsholdets historie, at det var den første modstander, Danmark nogensinde opnåede points imod i VM-kvalifikationsturneringen, da landsholdet slog waliserne 1-0 i Københavns Idrætspark den 21. oktober 1964. Et år efter fik landsholdet uafgjort 1-1 mod Grækenland samme sted, og det gav de tre eneste points på kontoen og en sidsteplads i kvalifikationspuljen.   Du kan læse meget mere om landsholdet gennem 100 år på landsholdet100.dk.  

I forbindelse med jubilæet har DBU inviteret alle spillere, der gennem årene har spillet bare et enkelt minut på landsholdet, til et socialt arrangement med spisning før kampen på Brøndby Stadion.    

Billetsalg  

 I anledningen af jubilæet tilbydes billetterne til en specielt nedsat fødselsdagspris til 200 kroner for voksne og 100 kroner for unge under 18 år og pensionister, mens der er en enhedspris på 100 kroner for unummererede pladser på Faxe-tribunen.  

Læs mere om billetsalget og arrangementet til Danmark-Wales her.   

Kampen bliver transmitteret på TV2.    

Samles i Helsingør  

Landsholdstruppen bliver samlet mandag eftermiddag den 17. november, hvor de samme aften deltager i Dansk Fodbold Award fra Wahlmanns Saloner i København.   

Truppen gennemfører en åben træning på Helsingør Stadion mandag eftermiddag, og har en enkelt lukket træning tirsdag.

Af: Lars Berendt - 11. november 2008, 00:30

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første