Præstation og potentiale

U/21-landstræner Keld Bordinggaard har onsdag sat navne på de 18 spillere, der i februar skal spille mod Malta som et led i de langsigtede forberedelser frem mod EM-slutrunden i 2011. Emil Farver ny spiller i truppen.

U/21-landsholdet, der netop er hjemvendt fra en udbytterig træningstur i USA og Panama, hvor de unge danske spillere gjorde flot figur mod Panamas og Guatemalas A-landshold, spiller den 10. februar en venskabskamp ude mod Malta. En venskabskamp, der giver landstræner Keld Bordinggaard gode muligheder for at få et endnu bedre kendskab til de spillere, der kandiderer til bruttotruppen frem mod EM-slutrunden i 2011, hvor Danmark er vært.
 
”Strategien er at få set så mange som muligt af U/21-årgangenes talentmasse og bruge kampene til at præsentere vores system og spillestil for en stor del af spillerne i årgangen. Vi er jo i den fantastiske situation, at vi som vært for slutrunden ikke skal ud og spille om vigtige kvalifikationspoint, og derfor kan tillade os at se lidt mere bredt og her i starten bruge tid på at vurdere på potentiale snarere end præstation,” siger Keld Bordinggaard, der støtter sig til erfaringer fra tidligere årgange, der har vist en større udskiftning af spillerne på de to år, fordi spillerne stadig udvikler sig i forskellige tempi på dette niveau. U/21-landstræneren vil udover at se på bredden i truppen også bruge kampen mod Malta til at sætte fokus på flere elementer i det danske spil:
 
”Vi brugte kampen mod Frankrig før jul og januar–turen til at kigge på især opbygningsspillet og forsvarsspillet. Mod Malta fokuserer vi også på afslutningsspillet og erobringsspillet.”
 
Nyt ansigt i truppen
 
Truppen byder på mange gengangere fra seneste træningstur, hvor de tre ’udlandsdanskere’ dog ikke var med, men som er at finde i truppen mod Malta – det gælder Mikkel Andersen fra Reading FC, Andreas Granskov Hansen fra Werder Bremen og Emil Lyng fra OSC Lille.
 
Emil farver er dog et helt nyt navn i truppen, men ikke ny for landstræneren, der gennem længere tid har fulgt B93-spilleren med stor interesse fra sidelinjen:
 
”Emil Farver er en talentfuld venstre back, og han har i en årrække gjort sig bemærket og også en spiller, vi har været opmærksomme på. Konkurrencen på positionen som venstre back har i de her årgange været hård, men nu har vi fået mulighed for at se ham an,” lyder det fra U/21-træneren.
 
Modsat må U/21-landstræneren se bort fra den talentfulde unge forsvarsspiller, Simon Kjær, der til dagligt spiller i italienske Palermo. Årets U/19 Arla-Talent 2007 er således med dagens A-landsholdsudtagelse rykket op blandt Mortens Olsens udvalgte, der den 11. februar spiller mod Grækenland.
 
”Jeg tror, det har overrasket os alle, så hurtigt Simon spillemæssigt har fundet sine ben i Italien. Vi vidste godt, at Simon er en mental og fysisk stærk dreng, men udtagelsen har vist at Simon også spillemæssigt er klar nu. Nu har vi tre spillere på U/21-årgangen, der allerede får snuset til A-niveau, det er kun med til at styrke vores U/21-landshold,” lyder det fra landstræneren, der i sin udtagelse mod Malta ud over Simon Kjær også har måttet se bort fra Michael Lumb, AGF og Anders Randrup, Brøndby IF, der begge er ude med skader.
 
Truppen mod Malta:
Af: Pia Schou Nielsen - 04. februar 2009, 00:12

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første