VM-hotel ved Det Indiske Ocean

Landsholdets base under næste sommers VM-slutrunde bliver et fem stjernet golfhotel, Simola Golf and Country Estate, ved The Garden Route langs the Southern Cape Coast med udsigt over Knysna-lagoonen og Det Indiske Ocean. Bedste klima til træning på nyanlagte træningsbaner.

Simola Golf and Country Estate-hotel, hvor det danske A-landshold vil have base under VM i Sydafrika, ligger i Knysna mellem Cape Town og Port Elizabeth på en strækning, der også er internationalt kendt som naturoplevelsen The Garden Route. Foto: http://www.simolaestate.co.za/hotel/

 


Fredag blev der trukket lod til VM-slutrunden.
 
Og mandag indgik DBU aftale med hotellet Simola Golf and Country Estate som såkaldt basecamp-hotel for landsholdet.
 
Landstræner Morten Olsen benyttede lørdag og søndag efter fredagens VM-lodtrækning i Cape Town til at kigge på et par af de udvalgte emner blandt de mange, attraktive muligheder. Og han kunne lide, hvad han så.
 
 
Golfhotel med udsigt
 
Landsholdstruppen bliver indkvarteret på det indbydende Simola Golf and Country Estate-hotel, i Knysna mellem Cape Town og Port Elizabeth på en strækning, der også er internationalt kendt som naturoplevelsen The Garden Route.
 
”Vores prioriteringer har været en kombination af klimaet med henblik på træningerne og hotellets kvalitet og faciliteter samt de rekreative muligheder. Og her rammer vi altså plet,” fortæller en tilfreds landstræner, Morten Olsen, og uddyber:
 
”Det er et fantastisk hotel i et fantastisk område. Vi kommer til at få det franske landshold som næsten naboer, og det signalerer, at vi nok har prioriteret de samme ting som vores franske kolleger, eksempelvis området og klimaet.”
 
Netop det franske spillerhotel var også inde i de danske overvejelser, men dels fastholdt det franske fodboldforbund deres option på hotellet, dels er forskellen mellem de to hoteller marginal.
 
”Vi er ikke gået efter overdreven luksus, men vi får det næsten alligevel. Vi taler om en periode på minimum tre uger, hvor det er vigtigt, at spillerne skal kunne vågne op med et smil på læben. Og når vi er ude og bo på transithotellerne i de byer, hvor vi skal spille vores kampe, vil det også være et sted, de vil savne at komme tilbage til,” forudser Morten Olsen.
 
Vejret vigtigt

Med valget af hotellet i Knysna lægger DBU sig op af samme indkvarteringsmodel til den kommende VM-slutunde som ved de seneste slutrunder med et hotel i et både rekreativt og træningsmæssigt velegnet område.
 
Det kommende basecamp-hotel minder på mange måder om det hotel, Fregatte, som landsholdet boede på under VM-slutrunden i Frankrig i 1998 i den sydfranske by Bandol på Middelhavskysten.
 
Til trods for lodtrækningen med de tre puljekampe i henholdsvis Johannesburg, Pretoria og Rustenburg valgte landstræneren at holde fast ved et hotel på den sydlige Cape Coast, hvor såvel klimaet som udvalget af indkvarteringsmuligheder er både bedre og større end i andre dele af landet.
 
Det indgik således i overvejelserne, at hvis lodtrækningen til puljekampene sendte landsholdet op nordpå, ville et basecamp-hotel i samme område kunne være hensigtsmæssigt blandt andet for at regulere for højdeforskellene.
 
Dette forhold forventer landstræneren i stedet at kompensere for ved muligvis at gennemføre en træningslejr i Østrig eller Schweiz inden den videre rejse til Sydafrika.
 
Og efter at have inspiceret indkvarteringsmulighederne i den nordlige del af landet, prioriteres de daglige omgivelser og det lokale klima højere. Valget af hotellet skal således også ses i sammenhæng med, at vejret typisk er bedre i denne del af Sydafrika end oppe omkring Johannesburg i de sydafrikanske vintermåneder.
 
DBUs landsholdssekretær Simon Rasmussen og kontorchef Steen Dahrup, der i sommer var på deres første inspektionstur, erfarede dengang, at frostgraderne om natten i Johannesburg-området ville gøre det umuligt at gennemføre træning formiddagen efter. Og med de mange træningspas under en slutrunde har klimaet været et væsentligt argument.
 
The Garden Route er derimod kendt for dets Middelhavsklima med milde eller køligere vintre og en hel del nedbør i vintermånederne, som stammer fra de fugtige havvinde fra Det Indiske Ocean.
 
 
Fornuftigt transport-koncept
 
Selve transportkonceptet for slutrunden har også gjort valget af hotellet på den sydlige kyst muligt.
 
De deltagende hold kan således vælge mellem transport i luksusbusser til og fra kampene eller – hvis afstanden mellem indkvarteringen og spillestederne overstiger 200 kilometer – charterfly med plads til op til 50 personer og direkte adgang fra bussen til flyet.
 
Der er en times transporttid fra hotellet til den lokale lufthavn, hvorfra truppen så vil flyve til de pågældende byer med en maksimal flyvetid på et par timer.
 
Landsholdet har ved tre af seneste fem slutrunder – VM i Frankrig i 1998 og Japan/Sydkorea i 2002 samt EM i Portugal i 2004 - været vant til en sammenlagt transporttid på op til mellem fire til fem timer hver vej mellem basecamp-hotellet og kampbyerne fordelt mellem transport med bus og fly.
 
Ved EM-slutrunderne i England i 1996 og Holland/Belgien i 2000 blev transporten klaret med bus på grund af de forholdsvis korte afstande.
 
Ved VM-slutrunden i Franrig var transporttiden mellem basecamp-hotellet og lufthavnen i Marseille også en times tid, hvorfra truppen fløj til gruppekampene oppe i Lens, i Toulouse og Lyon samt ottendedelsfinalen i Paris og kvartfinalen i Nantes.
 
 
Nyanlagte træningsbaner
 
Hotellet og kommunen i Knysna sikrer samtidig én helt nyanlagt træningsbane samt en reservebane til det danske landshold.
 
Banerne vil ligge i en afstand af 10-15 minutters kørsel fra hotellet, hvilket også var tilfældet ved VM-slutrunden i Frankrig.
 
Blandt de rekreative faciliteter på det omkring 400 hektar store område er en indendørs og en udendørs pool, fitnessrum, en 18-hullers par 72 golfbane designet af legenden Jack Nicklaus samt muligheder for både hiking og mountainbiking.
 
DBU har bestilt godt to gange 30 værelser, én slags dobbeltværelser til spillertruppen og en anden type værelser til trænerne, sundhedssektoren, administratorerne og repræsentanterne for sponsorerne og bestyrelsen.
 
Derudover har DBU sikret sig option på hotellet i hele den periode, Olsens Elleve er med i turneringen, der afsluttes med finalen den 11. juli.
 
Du kan se hotellets præsentation her: www.simolaestate.co.za
 
Og du læse mere om The Garden Route her: www.gardenroute.org
 
Af: Lars Berendt - 07. december 2009, 01:31

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første