DBU Pokalen: FCK klar til pokalfinalen

FCK finaleklar - uden at imponere

FC København er klar til pokalfinalen, men det skete uden at imponere.

De forsvarende mestre fik efter en indsats på det meget jævne 1-1 mod FC Nordsjælland i Farum Park og er dermed klar til et finalemøde med AaB med en samlet 2-1-sejr. Igor Vetokele blev redningsmanden, da han efter en times spil udlignede og dermed reelt smadrede hjemmeholdets pokaldrøm.

FC København havde et forspring på 1-0 med fra det første møde i Parken, men allerede efter fem minutter var det væk.

De hvidklædte lod Kim Aabech spadsere langt ind i feltet, og Thomas Kristensens kiksede clearing endte hos Mario Ticinovic. Den lille kroat rundede fikst Johan Wiland i det lille felt og bragte nordsjællænderen foran 1-0.

Troede man, at det ville vække FCK’erne, ja så tog man fejl. FC Nordsjælland fortsatte med at dominere mod de passive gæster, der slet ikke hang sammen.

Overtaget resulterede dog ikke i de helt store chancer for hjemmeholdet, og som halvlegen skred frem kom FCK bedre og bedre med – uden dog på noget tidspunkt at være gode. Andreas Cornelius blev spillet fri af Igor Vetokele midt i halvlegen, men blev grebet ud af FCN-keeper David Jensen.

Hen imod slutningen af 1. halvleg havde Cornelius og Vetokele habile forsøg for gæsterne, mens Nordstrand sparkede forbi for hjemmeholdet, så den noget søvndyssende 1. halvleg sluttede med 1-0 til FC Nordsjælland.

FCK kom mere motiverede ud til de sidste 45 minutter – andet var næsten også umuligt – og efter en lille times spil scorede Igor Vetokele det forløsende mål.  Thomas Delayney forlængede et indlæg fra Claudemir til bagerste stang, hvor den belgiske angriber cool headede bolden over David Jensen til stor jubel blandt de omkring 1000 tilrejsende FCK-fans.

Scoringen gav dem og FCK-spillerne den nødvendige ro, og FC Nordsjælland var aldrig i nærheden af at score de to mål, der kunne have bragt dem i pokalfinalen.

Faktisk var FCK tættest på sejren, men meget symptomatisk tøvede Thomas Kristensen alt for længe alene med David Jensen og blev tacklet af Ivan Runje. Lars Jacobsen og Claudemir fik også chancen for at snuppe matchvinderrollen, men begge måtte i slutfasen se FC Nordsjælland-keeperen vinde den direkte duel.

Finalen mellem FC København og AaB spilles torsdag 15. maj i Parken.

Denne artikel er leveret af Ekstra Bladet, som er DBU's mediepartner for DBU Pokalen