MENU

I kamp mod Grev Mug i 100 klubber

I dag starter ’Kom ud af PomFRITTEN – brug bolden’ sin forårsturné. 100 fodboldklubber afholder i år den sundhedsskabende aktivitet, hvor børn bekæmper Grev Mug.


Nu er det atter tid til at komme ud af PomFRITTEN! Foto: Fodboldbilleder.dk
Frugt, fodbold og fællesskab er de vigtigste ingredienser, når DBU i samarbejde med Nordea-fonden afholder Kom ud af PomFRITTEN – brug bolden i 100 fodboldklubber i 2014.

På en farlig mission skal 5-10-årige børn bekæmpe den onde Grev Mug og redde frugter og grøntsager fra udryddelse sammen med Agent SuperSund. 

Jægersborg Boldklub ved Gentofte er blandt de første afviklingsklubber, og kontaktperson Leif Stidsen glæder sig til en dobbeltafvikling med masser af børn:

”Vi får 230 børn på besøg i morgen, og vi glæder os meget til en god dag med aktive og glade børn, der oplever fodbold på helt anderledes måde. Det er især vigtigt for os at nå ud til en masse piger i området, som forhåbentlig får lyst til at spille fodbold i vores klub.”

Kom ud af PomFRITTEN finder sted i et unikt samarbejde mellem fodboldklubber og lokale SFO’er/fritidshjem og skal medvirke til at fremme sundhed, leg og kammeratskab blandt børn ved at vejlede og inspirere institutionerne til at integrere idræt og bevægelse i hverdagen.

Og netop samarbejdet med institutioner begejstrer Leif Stidsen:

”Det er en fantastisk mulighed for at samarbejde med Tjørnegårdsskolen, der ligger lige ved siden af klubben, og medvirke til at integrere idrætsaktiviteter og sundhed i børnenes hverdag.”

Sundhedsaktiviteten blev lanceret af DBU i 2012 og er støttet af Nordea-fonden med 1,425 mio. kroner i 2013 og 2014. I år afvikles aktiviteten i cirka 100 fodboldklubber i hele landet.

Kom ud af PomFRITTEN 2014

 

Sundhedsfremmende aktivitet for 5-10-årige børn, der foregår i samarbejde mellem fodboldklubber og SFO’er/fritidshjem.

Børnene bevæger sig i 2½ time i et interaktivt legeunivers, hvor de skal igennem en række hemmelige missioner, der kombinerer kropslige, motoriske og sociale kompetencer.

DBU’s Kom ud af PomFRITTEN – brug bolden afvikles i cirka 100 fodboldklubber i 2014 i hele landet fra den 7. april til den 10. oktober.

Læs mere på dbu.dk/pomfritten


Kontakt Anja Kouly, DBU Bredde, på 4326 2222 eller anko@dbu.dk for yderligere informationer.


Læs mere
Kom ud af PomFRITTEN
Flere tusind børn er kommet ud af pomfritten (DBU-nyhed, 28. juni 2013)

Log ind