MENU

Kvindelige ledere tacklede konflikter

På modul 2 og 3 af DBU's lederuddannelse for kvinder var fokus rettet mod konflikthåndtering.


På DBU's lederuddannelse for kvinder sættes fokus på deltagernes personlige ledelsesstil.
____________________________________________________________

I alle klubber opstår der konflikter. Konflikter opfattes oftest negativt, men håndterer man dem korrekt kan de også være grobund for udvikling og bedre indbyrdes forståelse.

Med det i fokus mødte de ca. 40 kvindelige klubleder op på modul 2 og 3 på DBU's lederuddannelse for kvinder. Modul 3 blev afviklet i sidste uge. Kvinderne er fordelt i  to Vestgrupper og en Østgruppe, og undervisningen foregik i hhv. DBU Jyllands fodboldcenter i Tilst, Koldinghallerne og hos DBU i Brøndby.

Fællesnævneren for kvinderne er, at de udover at være ledere i den lokale fodboldklub ønsker at dygtiggøre sig selv som ledere. Det gøres med udgangspunkt i deres personlige Insights-profil, som alle deltagere fik udarbejdet ved påbegyndelse af uddannelsen, samt med baggrund i deltagernes egne erfaringer med konfliktsituationer fra arbejdslivet og privatlivet.

Insights-profilen bruger deltagerne dels til at blive klogere på sig selv som ledere og dels til at forstå andre mennesketyper og hvorfor de reagerer, som de gør. I naturlig forlængelse heraf var ledelsesstil og kommunikation væsentlige omdrejningspunkter for indholdet i modul 2 og 3.

TV-tid på modul 4
Modul 4 venter 5. april, hvor temaet er præsentationsteknik. Her vil deltagerne opleve sig selv på TV efter at være blevet optaget på video. Det skal hjælpe dem til at fokusere på, hvordan de fremstår og kan bruge deres kropssprog, når de "er på" foran en forsamling.

Det skal hjælpe dem til at blive endnu tydeligere og klare i deres kommunikation og derved dygtigere ledere. At dømme efter tilbagemeldingerne fra modul 2 og 3 ser deltagerne frem til en spændende og lidt anderledes afslutning på DBU's kvindelederuddannelse.

Baggrund for DBU's kvindelederuddannelse
DBU's uddannelse for kvindelige klubledere blev udarbejdet som underprojekt til Vision 2020, som er DBU's strategiplan for pige- og kvindefodbold. Formålet med uddannelse er at styrke de kvindelige leder i klubberne, så de gennem deres position kan være med til at tiltrække flere kvinder fra deres eget netværk til klubbestyrelsen. 

Log ind