MENU

Nye licenser uddelt på pigesiden

I alt 14 klubber blev tildelt licens i U17 Pige-DM, da licenserne den 2. april 2014 blev fordelt til den kommende sæson.


Foto: fodboldbilleder.dk


Det er første gang, at klubberne søger licens til den nye U17 Pige-DM-række, som DM-pigerækken skiftede navn til i marts 2014 med baggrund i en ny pigestruktur

Skiftet i navn og årgang synes dog ikke at have påvirket antallet af ansøgere, der ligger på samme høje niveau som i seneste sæson. I alt 18 klubber har budt ind på at blive en del af U17-PigeDM-rækken i den kommende sæson.

”Det er utroligt glædeligt, at vi igen i år har så mange klubber, der vil være en del af turneringen. Det viser, at pigefodbolden på eliteplan fortsat prioriteres ude i klubberne, og derfor har vi også en naturlig forventning om, at vi i 2014/2015 kan fastholde pigefodbolden i Danmark på et fortsat højt niveau,” siger Mette Bach-Kjær, der er formand for Kvindeelitegruppen. 

Følgende 14 klubber har i 2014/2015 fået tildelt licens – blandt andet på baggrund af landstrænernes vurdering af det sportslige niveau: 

B93/HIK/Skjold
Ballerup-Skovlunde Fodbold
Brøndby IF
Fortuna Hjørring
Hillerød GI Damefodbold af 2010
IF Lyseng
KoldingQ
Næsby BK
Odense Boldklub
Skovbakken Elitefodbold Aps
Team Viborg 
Varde IF 
Vildbjerg SF
AaB

”Vi oplever generelt en rigtig positiv udvikling ude i vores pigeklubber og det bliver kun bekræftet ved gennemlæsningen af årets ansøgninger. Der bliver bestemt knoklet derude for at løfte dansk pige- og kvindefodbold, så ingen tvivl om at udviklingen går den helt rigtige vej. Samtidig er det dog vigtigt, at vi holder fast i også fortsat at stille høje krav til hinanden, fordi det er den eneste måde, vi kan blive endnu dygtigere til at udvikle vores dygtigste pigefodboldspillere på,” slutter Mette Bach-Kjær.

Licensen udstedes for et år af gangen, som følger turneringsåret for U17 Pige DM. De klubber der ønsker, kan anke Kvindeelitegruppens afgørelser frem til 21. april til Licensappeludvalget.

Læs mere om licenssystemet for piger her 

Log ind