U19: 1-0 nederlag mod England

De danske U19 piger åbnede lørdag middag EM-kvalifikationsrunden mod England. Det blev en hård opgave for det danske mandskab, som desværre led et 1-0 nederlag til et rigtig stærkt engelsk mandskab.

Danskerne kom ofte til at hænge et skridt efter englænderne. Her er det Frederikke Thøgersen i nærkamp. Foto: Kalevi Hämäläinen

Lige fra dommerens første fløjt stod det klart, at de danske piger stod overfor en stor opgave og en god modstander i dagens kamp mod England. De engelske piger pressede højt fra første fløjt, hvilket senere kom til at kendetegne kampen meget godt. Det var dog Danmark med kampens første afslutning, da Mille Poulsen efter fem minutter tog chancen. Afslutningen var dog ikke god nok til for alvor at blive farlig.

De næste 10 minutter var de danske piger godt med og fik lagt et fint tryk på den engelsk bagkæde, hvilket i flere omgange gav gode muligheder for hurtige omstillinger – desværre manglende der kvalitet i de dybe stikninger. Som første halvleg skred frem fik englænderne dog efterhånden sat sig godt på spillet og de danske piger kom til at løbe mange meter efter bolden. På trods af spilovertaget var det dog småt med engelske chancer og det var da også 0-0 ved pausen.

Anden halvleg startede, som første halvleg sluttede – England klart mest på bolden og de fik tvunget de danske spillere meget langt tilbage på banen. Efter 15 minutter af anden halvleg spiller England sig frem til at stor chance, men afslutningen går over målet. Så heldige er danskerne dog ikke minuttet senere, hvor engelske Leah Williamson får bolden i en fri position på kanten af straffesparksfeltet. Hun sparker resolut og bolden stryger ind under overliggeren til en fortjent engelsk 1-0 føring.

Efter scoringen fortsætter England med at trykke danskerne i bund og har også et skud på sammenføjningen. De danske piger får dog mod slutningen af kampen kæmpet sig længere frem på banen og får sat England lidt under pres. Dette udløser i to omgange frispark ude i siden, men englænderne klarer frisag på begge de efterfølgende indlæg og vinder dermed kampen 1-0.

Den danske landstræner, Søren Randa-Boldt, måtte efter kampen også erkende, at holdet i dag var oppe imod en bedre modstander. ”Vi møder i dag et hold der er bedre end os. De er gode fodboldspillere og flytter bolden godt rundt. De udstiller os lidt i dag og så formår vi slet ikke at holde nok fast i bolden.”

Han tror dog på, at holdet nok skal være klar igen på mandag, hvor det gælder kampen mod Finland. ”Pigernes indstilling var helt fantastisk i dag og de knokler røven ud af bukserne. Vi skal kunne holde mere fast i bolden end i dag, men jeg er sikker på, at vi nok skal rejse os og så slå Finland.”

Finland møder senere i dag Serbien i deres første kamp i kvalifikationsrunden. De danske pigers næste opgør mod Finland kan ses live på www.huuhkaja.tv/ på mandag kl. 15:00 dansk tid.