U19: Serbisk nedtur

De danske U19-piger slutter turneringen i Finland af på den dårligst tænkelige måde, da holdet her til formiddag skuffende tabte 1-0 til Serbien.

Det danske holds chance for en plads ved EM forsvandt i mandags, da man spillede uafgjort mod Finland. Så i dagens kamp mod Serbien var det først og fremmest æren, som var på spil. Den ære tilfaldt i dag ikke de danske piger.

Danskerne startede ellers kampen fint og holdet var generelt klart spilstyrende i første halvleg. Dette fik man også i flere omgange omsat til store chancer, men enten var den serbiske keeper i vejen eller også gik afslutningen udenom målet.

Spillerne måtte derfor gå til pause efter en målløs første halvleg. De danske piger glemte til gengæld at komme ud af omklædningsrummet til anden halvleg - eller sådan så det i hvert fald ud.
Spillerne overlod initiativet til serberne og arbejdsindsatsen faldt gevaldigt. På trods af dette kom danskerne alligevel frem til et par store chancer, men igen manglende skarpheden i afslutningerne. Den havde serberne til gengæld klar, da de med ti minutter igen får chancen. Den serbiske angriber får en bold i dybden og sparker bolden ind i de danske netmasker.

Da danskerne ikke formår at score, så ender det med en serbisk 1-0 sejr. Det var den danske landstræner, Søren Randa-Boldt, da bestemt heller ikke tilfreds med.
"Jeg er skuffet over, at vi igen ikke får udnyttet vores chancer. Og så er præstationen, som vi leverer i anden halvleg langt fra godkendt."

U19 pigerne bliver dermed desværre sidst i EM kvalifikationsrunden med kun et point. England vandt i øvrigt puljen og skal spille EM i Norge til juli.