Vi kan stadig nå VM-billetten

De danske landsholdskvinder er trods en hård start på VM-kvalifikationen stadig med i kampen om en VM-plads, men det kræver en sejr over Serbien den 8. maj i Vejle. Se truppen her


Optimismen er stadig intakt hos de danske kvinder, når det gælder troen på at inkassere den eftertragtede VM-billet. Det kræver dog en sejr over Serbien i næste VM-kamp i Vejle den 8. maj. Foto: www.fodboldbilleder.dk


(OPDATERET 22. april 2014: Julie Tavlo  Petersson, Brøndby IF og Frederikke Thøgersen, Fortuna Hjørring udtages som de sidste spillere til truppen.)

Det danske kvindelandshold har mildest talt ikke fået den bedste start på VM-kampagnen, men har dog stadig mulighed for at sikre sig en plads ved VM i Canada i sommeren 2015.

Det kræver dog lutter sejre fra nu af, efter at holdet i sidste uge satte yderligere to point til mod topholdet Schweiz i en kamp, der endte uafgjort 1-1. Og selv om Serbien også forventes at måtte være en modstander, de danske EM-bronzevindere kan slå, kræver den danske landstræner igen en fokuseret offensiv indsat og effektivitet foran mål. Sidste gang Danmark mødte Serbien - en kamp, der endte 1-1 - var manglende effektivitet nemlig et af de store problemer:

”Vi er nået et langt stykke med at lære hinanden at kende siden sidst, vi mødte Serbien, der var vores første VM-kvalifikationskamp. Vores mange nye og unge spillere har senest mod Schweiz vist rigtig gode takter, og vi gør langt mere ondt på modstanderen nu end dengang. Vi skal dog fortsat være aggressive i vores spil og søge initiativet og fortsætte vores gode spil. Så er jeg forholdsvis fortrøstningsfuld denne gang, om at det er en kamp, vi nok skal vinde,” siger den danske landstræner, Nils Nielsen.

Optimistisk landstræner går efter play off
En sejr og tre point er der også behov for, da Danmark har fem point efter fire kampe, og nu går benhårdt efter den eftertragtede andenplads, der kan give adgang til play off.

”Vi må jo nok forvente, at Schweiz ikke smider ret mange point og derfor er førstepladsen desværre nok passé. Men hvis vi kan fortsætte det niveau, vi har vist i 2014, så er jeg meget optimistisk omkring at nå andenpladsen i gruppen.  Så må vi jo se, om det er nok,” lyder det fra den danske landstræner.

Det er kun de fire bedste to’re, der går videre i play off.

Nadim tilbage efter karantæne
Det er da også en dansk trup i tæt på stærkeste opstilling, hvis man ser bort fra blandt andet langtidsskadede Pernille Harder. Efter at have haft karantæne mod Schweiz er Nadia Nadim ligeledes tilbage i truppen, og det glæder landstræneren at have endnu et offensivt kort at spille i kampen og de nødvendige tre point.

”Jeg var ganske tilfreds med spillernes præstation mod Schweiz, der var en lige kamp. Men det er selvfølgelig en fordel, at vi nu har Nadia tilbage i truppen – det giver en ekstra dimension på det offensive” slutter landstræneren, der udtager de to sidste spillere lidt tættere på VM-kampen.

Se truppen her

Danmark – Serbien spilles torsdag den 8. maj klokken 20.30 på Vejle Stadion og sendes ligeledes direkte på TV3 Sport.

Se hvordan du sikrer billetter til kampen her
Læs mere om Danmarks VM-gruppe 3 her

Log ind