DBU fastholder EURO2020 ansøgning

Efter ny dialog med UEFA og ny gennemgang af EURO 2020-budgettet, har DBU’s bestyrelse i formiddag besluttet at fastholde ansøgningen om værtsskabet til EM-slutrunden

DBU’s bestyrelse har på et bestyrelsesmøde lørdag besluttet at fastholde ansøgningen om værtskab til EM-slutrunden i 2020. Afgørelsen bliver truffet ved et møde i UEFA fredag den 19. september. 

Siden UEFA’s besøg i København den 14. august har det stået klart, at der var en ganske betragtelig forskel på UEFA’s tilskud og DBU’s budgetterede omkostninger forbundet med afholde fire kampe under EM-slutrunden 2020. Det betyder, at DBU skal påtage sig en øget økonomisk risiko for værtsskabet, der i værste fald kan være 10-15 millioner kroner. DBU har efterfølgende været i løbende dialog med UEFA og på lørdagens bestyrelsesmøde besluttede en enig bestyrelse at tilslutte sig UEFA’s udspil. 

”Vi må erkende, at UEFA ikke umiddelbart kommer til at yde et større tilskud til os. UEFA’s tilskud vil være ens, uanset om de går til København eller andre steder. Vi har diskuteret det grundigt og mener, at vi med stor økonomisk ansvarlighed kan søge om værtsskabet, som vil være en kæmpe begivenhed – både for dansk fodbold og for både København og hele Danmark. Det er samtidig et vigtigt skridt i at gøre DBU og dansk fodbold til at være en del af noget større,” siger DBU’s formand Jesper Møller.

DBU’s formand, Jesper Møller, har de sidste dage haft dialog blandt andet med UEFA-præsident Michel Platini, der har beskrevet DBU’s første tilbud som for dyrt. Derfor har DBU’s bestyrelse besluttet at imødekomme de økonomiske betingelser fra UEFA, fortæller DBU’s formand: 

”Jeg er overbevist om, at vi ikke får slutrunden til Danmark med mindre vi opfylder de krav og accepterer størrelsen på de tilskud, som UEFA giver. Det betyder en risiko for, at det i værste fald kommer til at koste 10-15 millioner kroner. Vi mener dog godt, at vi kan finde de penge i løbet af de næste seks år – enten internt eller med hjælp fra både nuværende og nye samarbejdspartnere,” slutter Jesper Møller.

Log ind