DBU: Overvejer EURO 2020 i København

DBU har været i dialog med UEFA om Danmarks mulighed for at blive medarrangør af EURO 2020 i København. Den økonomiske risiko har dog vist sig stor for DBU, der derfor overvejer at trække ansøgningen tilbage som en konsekvens. Beslutningen træffes på DBU's bestyrelsesmøde lørdag.

I foråret 2013 stod det klart, at DBU kunne lægge billet ind på fire kampe til EM-slutrunden i 2020. Dengang meldte mere end 30 europæiske lande sig på banen som mulige kandidater til de 13 pladser. En del kandidater er siden faldet fra, men DBU indsendte en formel ansøgning og har i forlængelse heraf været i dialog med UEFA.

Den 14. august havde DBU så som et led i denne dialog besøg af UEFA på såkaldt site-visit. I den anledning blev det dog tydeligt, at DBU forventes at påtage sig en noget større økonomisk risiko end først antaget. Det får nu DBU's formand, Jesper Møller, til at overveje situationen meget nøje forud for et afgørende bestyrelsesmøde i DBU på lørdag:

"Vi vil naturligvis i DBU ligesom rigtig mange danskere meget gerne have EM til Danmark og København i 2020. Det er en fantastisk mulighed for os som en mindre fodboldnation og for at understrege dansk fodbolds position som en del af noget større i Europa. Vi må dog indse, at det høje omkostningsniveau i Danmark og Norden, sammenlignet med en række andre europæiske lande, ikke modsvares i det tilskud, som vi umiddelbart havde forventet at modtage fra UEFA. Derfor overvejer vi nu om omkostningerne og de økonomiske risici er for store, da vi jo også har mange andre aktiviteter både for elite og for bredden - herunder de 330.000 danskere, der spiller fodbold," siger han.

Det er DBU's bestyrelse, der på deres møde lørdag afgør, hvorvidt de vil nikke ok til en højere økonomisk risiko som resultat af UEFA's udmelding, eller om DBU vælger at trække ansøgningen tilbage. Vælger DBU at fastholde ansøgningen, skal et opdateret budget indleveres til UEFA senest søndag den 31. august.

"Vi har haft et fortrinligt samarbejde med vores samarbejdspartnere i projektet, men på trods af deres opbakning, må vi konstatere, at vi som forbund løber en uforholdsmæssig stor økonomisk risiko, med mindre omkostningsniveauet samlet kan bringes ned, eller der kan blive flere skuldre til at løfte opgaven", siger Jesper Møller.

Det er DBU, der sammen med Sport Event Danmark, Parken, Wonderful Copenhagen, samt Københavns Kommune har udarbejdet Danmarks ansøgning om at få EM i 2020 til Danmark.

Log ind