Dommertalenter jagter drømmen

De er blandt Danmarks mest talentfulde unge fodbolddommere – for nyligt var de samlet for at blive endnu dygtigere og arbejde målrettet på at gøre drømmen om en plads i topfodbold til virkelighed.

Se oven for om arbejdet med de bedste danske dommertalenter. Video: Allan Bjerreskov.


Det er ikke kun unge fodboldspillere, der har store drømme om EM- og VM-slutrunder.

I Lyngby har de bedste danske talentdommere netop været samlet som et led i ’DBU Talentdommer 3’, og her fylder drømmen om en slutrunde såmænd også rigtig meget for Danmarks største talenter:

”At kunne være med til en slutrunde og deltage i det største inden for fodboldverden – det ville være drømmen,” lyder det fra en af de unge talentfulde dommere, 22-årige Janus Vorm, der til dagligt dømmer i Danmarksserien.

Men at komme helt til tops og blive blandt de bedste fodbolddommere i Danmark kræver en både målrettet og professionel tilgang og ikke mindst et benhårdt arbejde. Og så kræver det også, at man forstår at lytte og lære:

”Vi kigger meget på deres evne til at lære af deres erfaringer og lære af hinanden. Og så handler det også rigtig meget om ledelse og kommunikation,” lyder det fra instruktør Tore Østergaard, der ligeledes er en af dem, der i DBU-regi scouter nye talentfulde dommere til dansk elitefodbold.

 I alt 10 talentfulde unge dommere deltager årligt på forskellige niveauer af ’DBU Talentdommer’.

Du kan læse mere både om hvordan du bliver dommer men også om DBU Talentdommer på www.dbu.dk.

Log ind