Jesper Møller beklager Platinis manglende kandidatur

Michel Platini bekendtgjorde torsdag formiddag, at han ikke er kandidat til posten som præsident for FIFA, hvilket ærgrer DBU’s formand, Jesper Møller, der fortsat ikke støtter Sepp Blatter som kommende FIFA præsident.

”Det er ikke et spørgsmål om at være for eller imod Blatter,” siger Jesper Møller fra en telefon i Monaco, hvor han deltager i det årlige UEFA members meeting, hvor Platini bekendtgjorde sin beslutning om ikke at stille op til posten som præsident for FIFA tidligere i dag.
 
”Som jeg sagde under FIFA kongressen i Brasilien i juni, så må Blatter som præsident tage ansvaret for, hvordan sager håndteres i FIFA. Og det betyder også, at så længe ansigterne er de samme, så er det meget svært at komme 100 % i mål med implementeringen og eksekveringen af de nødvendige reformer, som FIFA står overfor i de kommende år. Derfor står jeg også fast ved, at jeg fortsat ikke kan støtte Blatters kandidatur i 2015,” siger Jesper Møller.
 
”Det er ikke et spørgsmål om Blatter som person, men snarere at Platini ville have været den fornyelse, som vi vurderer, der er behov for i det internationale fodboldforbund. Derfor er jeg selvfølgelig også glad for, at Platini samtidig meddelte, at han stiller op til genvalg som UEFA’s præsident. Her har han allerede med sin store integritet, professionalisme og passion for fodbolden vist sit værd,” siger DBU’s formand, og understreger at DBU har bakket op om Michel Platini i mere end 10 år. 

”Vi har støttet op omkring Michel, siden vi holdt det første møde med ham i Dragør i 2004, og siden han efterfølgende tiltrådte som præsident for UEFA i 2007. Det gør vi også fremadrettet, og der skal ikke herske nogen tvivl om, at han vil kunne blive en fremragende præsident for FIFA,” fortæller Jesper Møller, der mener at Blatters chancer for genvalg er øget markant:

”Det mener jeg helt klart. Derfor ser jeg det også som en fælles europæisk opgave at beskytte UEFA’s position i FIFA, og her er det vigtigt, at de 54 medlemslande står sammen. Derfor vil jeg også som et indledende skridt tage initiativ til at mødes med mine nordiske kollegaer for at drøfte en fælles strategi, og i forlængelse heraf afklare DBU’s holdning på november måneds bestyrelsesmøde,” slutter DBU’s formand.

Log ind