Ny kommunikationschef med bred ledelseserfaring

DBU’s nye kommunikationschef hedder Jakob Høyer – tidligere chefredaktør, kommunikationsdirektør og direktør i kommunikationsbureauet LEAD.

Der er tale om en bred og alsidig ledelseserfaring, når DBU den 1. september får ny kommunikationschef. Den nye chef bliver den 43-årige Jakob Høyer, derkommer fra en stilling som partner og direktør i kommunikationsbureauet LEAD og tidligere har været både politisk rådgiver i Kulturministeriet,chefredaktør for MetroXpress og kommunikationsdirektør i DSB. Og netop den brede og stærke erfaring med politik, ledelse og kommunikation har væretafgørende i valget mellem hele 76 forskellige ansøgninger, fortæller Claus Bretton-Meyer, administrerende direktør i DBU:

”Jeg er meget tilfreds med at kunne tiltrække en så kvalificeret profil som Jakob Høyer til denne nøglestilling i DBU, hvor vi netop har søgt en person medstærk kommunikationsfaglig og ledelsesmæssig baggrund, som også havde erfaring fra det politiske system,” konstater Claus Bretton-Meyer og fortsætter:

”Vi står i bund og grund foran en ny kommunikativ rejse, hvor vi skal skabe en ny grundfortælling, der placerer DBU, som en del af noget større, og hvorder skal skabes større overensstemmelse mellem DBU’s virke og omverdenens forventninger til os. Her synes jeg, at Jakob Høyer har den helt rigtige profiltil at kunne løfte og styre denne opgave,” siger Claus Bretton-Meyer.

Jakob Høyer ser selv frem til de store udfordringer og beskriver DBU som en organisation med stor og bred betydning i det danske samfund:

”DBU agerer i et krydsfelt af forretning, foreningsliv, politik og ledelse, kommunikation og medier. Med næsten 400.000 spillere, trænere, dommere ogfrivillige over hele landet er DBU en vigtig del af det danske samfund og spiller en vigtig rolle i arbejdet med blandt andet sundhed, læring ogfællesskab,” fortæller Jakob Høyer og fortsætter:

”Jeg glæder mig til at bidrage til det daglige arbejde med DBU’s rejse til at tage et større ansvar som samfundsaktør – og til at arbejde i spændingsfeltetmellem den rendyrkede passion på fodboldbanen til det strategisk, fodbold- og nationalpolitiske niveau. Det er en kæmpe udfordring, der omfatter bådetusindvis af frivillige ude i klubberne og eliten med landsholdene i spidsen, som man bliver nødt til at gå ydmygt til,” fortæller Jakob Høyer, der selvhar spillet i klubben BK Skjold og også har været forældretræner i CIK.

Jakob Høyer bliver chef for kommunikationsafdelingen og del af den daglige ledelse i DBU, der består af ni medlemmer. Han bliver samtidig en af mangetalspersoner.

I forbindelse med ansættelsen af Jakob Høyer som kommunikationschef udpeges Jacob Wadland som sous- og pressechef med ansvar for blandt andetmediehåndtering omkring DBUs landshold. Jacob Wadland har været i DBU siden 1998 og har stor erfaring med mediearbejdet fra UEFA og Champions League og hartillige stået for mediehåndteringen for flere af DBU’s landshold gennem årene.

For mere information:

Jakob Høyer, Kommunikationschef, tlf. 6016 3711

Kristina Tullin, Kommunikationsmedarbejder, tlf. 2894 1212

Fakta om Jakob Høyer

Født: 6. marts 1971. Gift med Anne og far til Ida og Oliver.


Uddannelse

2006 Master i Media & Management, Berlingske & Northwest University
1995-1997 Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole
1995-1996 MA i international journalistik i City University, London


Erhverv

2013–i dag Partner og direktør for Public Relations, LEAD Agency
2010–2013 Kommunikationsdirektør og underdirektør, DSB
2007–2010 Chefredaktør på metroXpress (og 24timer)
2003–2007 Kulturredaktør på Berlingske Tidende
2001–2003 Pressechef og særlig rådgiver for kulturminister Brian Mikkelsen
1998–2001 Kulturreporter og nyhedschef på Jyllands-Posten
1996–1998 Kultur- og mediereporter på dagbladet AKTUELT

 


Log ind