Årets talentpriser uddelt

DBU’s Talentpris 2013 blev uddelt i forbindelse med tirsdagens pressemøde. Her modtog Daniel Iversen (EfB), Andrew Hjulsager (Brøndby IF) og Andreas Cornelius (FC København) DBU’s Talentpris for henholdsvis U17, U19 og U21.

Modtagerne af DBU's Talentpris 2013. Foto: www.fodboldbilleder.dk.


Mange navne på listen over tidligere modtagere af DBU’s Talentpris (tidl. Arlas Talentpris) vil vække stor genkendelse hos mange danske fodboldfans. Den traditionsrige pris har således været uddelt siden 1987.

Prisen uddeles årligt til de største danske talenter for U17, U19 og U21-årgangene og kan kun modtages en enkelt gang.

I år har de tre danske landstrænere – U17-landstræner, Jan Michaelsen, U19-landstræner Bent Christensen Arensøe og U21-landstræner, Jess Thorup valgt følgende modtagere af DBU’s Talentpris 2013.

Se listen af tidligere modtagere på dbu.dk

Motivationen for de enkelte valg følger herunder:

Daniel Iversen, Esbjerg fB – U17

”Daniel Iversen har i DBU regi været en sand fornøjelse at arbejde med både på og udenfor banen. Han repræsenterer holdets værdier på fornemmeste vis.

Han har modet til at turde at tage svære og vanskelige beslutninger i kampene og til at stille krav til sig selv og sine holdkammerater til træning og til kamp. Han har kvaliteten til at være vores redningsmand og matchvinder i de svære perioder i kampene, hvor vi har allermest behov for ham. Daniel indeholder kvalitet både på det tekniske ift. spillet med hænderne og fødderne samt fysisk ift. at blive topspiller inden for fodboldens verden.

Han besidder og udstråler den passion for fodbold og spillet, som gør, at han er villig og klar til at tage yderligere skridt fremadrettet for at fortsætte hans udvikling imod seniorverden. En passion, som udmønter sig i glæde, koncentration og dedikation, når vi er sammen, som smitter af således at hele holdet yder endnu mere.

Sidst men ikke mindst bidrager Daniels sociale kompetencer enormt meget til at vores teamwork fungerer helt suverænt. Han er en god kammerat og til at stole på i alle sammenhænge. Altid klar til at hjælpe alle i teamet.”

En stolt Daniel Iversen modtog prisen:

"Det er rigtig stort, og jeg havde ikke troet på, at det skulle være mig. Det betyder rigtig meget og giver mig noget selvtillid," lyder det fra målmanden, der også allerede har fået lov til at snuse til engelsk fodbold under en prøvetræning i Fulham:

"Det var rigtig stort. De spiller på et højt niveau, og jeg er til engelsk fodbold, så det kunne godt være en interessant klub og liga i fremtiden."

Se prisoverrækkelsen til Daniel Iversen her

Andrew Hjulsager, Brøndby IF – U19

”Andrew er en hårdtarbejdende spiller og har gennem en længere periode løftet sit spil. Andrew har formået med stor succes at gå fra ungdomsspiller til en mere voksen og moden udgave. Det er dog ikke kommet af sig selv. Gennem målrettet og hårdt arbejde har Andrew lagt lag på lag via sit arbejde på både klub- og landsholdsplan.

OG så er han en person, der lægger stor vægt på at kunne de lidt utraditionelle ting - både på og udenfor banen J. Det understreges også gennem Andrews energiniveau. Han har altid masser af overskud og er fuld af liv, hvilket vi nyder godt af på holdet. Han har desuden bevist at han kan begå sig på højeste plan i Danmark i en tidlig alder.”

Og det var en glad Hjulsager, der modtog prisen:

"Jeg er superstolt over at få prisen. Når jeg kigger tilbage på, hvem der har fået prisen før mig, så er det nogle gode spillere, så jeg er supertilfreds med at modtage prisen og superstolt over det," lød det fra Brøndby-angriberen, der på kort tid er gået fra ungdomsfodbold til seniorfodbold:

"Jeg blev rykket op til seniorfodbold et år før tid, så jeg har flyttet mig meget niveaumæssigt, fordi jeg har spillet med spillere, der er ældre end mig selv. Jeg har rykket mig både fysisk, taktisk og teknisk, men specielt i forhold til hvor hurtigt man skal spille bolden, hvornår man skal lave sine driblinger, og hvornår man bare skal spille den frem."

Se prisoverrækkelsen til Andrew Hjulsager her

Andreas Cornelius, FC København – U21

”Andreas har haft en kometkarriere. Debuterede som 19 årig i Superligaen og allerede i sin første sæson blev topscorer med 18 mål og har spillet Champions League kvalifikation. Han opnåede som 19-årig debut for Danmarks U21-fodboldlandshold i august 2012, og blot tre uger senere debuterede han for A-landsholdet, da han den 8. september 2012 blev skiftet ind i de sidste minutter af en landskamp mod Tjekkiet.

Den 22. marts 2013 scorede Andreas sit første A-landsholdsmål, da han i sin fjerde A-landskamp scorede til 1-0 i en kvalifikationskamp mod Tjekkiet.  

Andreas spillede ligeledes en vigtig rolle på sit klubhold FC København, som blev danske mestre. Særligt med sine afgørende mål, men også med sin tilgang til spillet generelt, som oser af opportunisme, selvtillid og vilje. Andreas har en fantastisk evne til at fastholde bolden selv i pressede situationer, er suveræn i hans hovedspil og besidder en meget fin sparketeknik med sit venstre ben. 

Andreas blev i sommeren 2013 solgt til en af de bedste ligaer i verden, den engelske Premier League-klub Cardiff City FC og blev i november 2013 ligeledes kåret som Årets Talent ved Dansk Fodbold Award.”

Se prisoverrækkelsen til Andreas Cornelius her

Log ind