Algarve Cup en vigtig test for kvinderne

Det danske kvindelandshold tager i starten af marts til Portugal, hvor den traditionsrige og stærkt besatte fodboldturnering Algarve Cup løber af stablen. Mulig debutant i truppen, der blev udtaget fredag eftermiddag.

Sidst Danmark mødte Sverige var ved åbningskampen under sidste års EM i Sverige, hvor kampen endte 1-1. Nu mødes de to EM-bronzevindere igen ved dette års Algarve Cup. Foto: www.fodboldbilleder.dk.


Turneringen på den portugisiske solkyst kaldes af mange for et uofficielt VM – og med god grund!

Den traditionsrige turnering har således deltagelse af både de forsvarende europamestre fra Tyskland, sølvvinderne fra Norge, samt de to bronzevindere fra Danmark og Sverige. Derudover deltager andre store fodboldnationer som de olympiske mestre fra USA, verdensmestrene fra Japan samt Kina og Island.

Danmark åbner turneringen, som det var tilfældet ved sommerens EM-slutrunde, med Sverige, mens Danmarks Gruppe A også tæller Japan og USA. Alle nationer på verdensranglistens top-6.

”Der er jo ingen tvivl om, at det bliver en meget svær gruppe for os. Men det er også tre rigtig gode kampe, hvor vi kan spille på en lidt anden måde end i de seneste VM-kvalifikationskampe, hvor vi var favoritter. Her er det en anden situation, hvor modstanderne som udgangspunkt har førerpinden. Det er samtidig en god måde at få testet af, hvem der egentlig kan stå for presset, når det virkeligt gælder – så det glæder jeg mig meget til at se,” lyder det fra landstræner Nils Nielsen, der fredag eftermiddag udtog 21 ud af de 22 spillere, der den 3. marts drager til Algarve-kysten.

(Bemærk: Luna Gewitz blev onsdag den 19. februar udtaget som sidste og 22. spiller i truppen)

Se truppen her

En god blanding af erfarne spillere og nyere navne:

”Det er jo en optimal mulighed for os som hold og en mulighed vi har ventet på. Det har jo umiddelbart været en lidt brat opvågning i de første VM-kval-kampe efter EM, efter at flere nøglespillere er stoppet, og hvor resultaterne og kampene ikke helt er gået, som vi havde ønsket os. Så derfor giver Algarve os en rigtig god mulighed for at få lidt mere ro på og få samlet truppen. Truppen er nu heldigvis ved at være på plads, og det gør det også nemmere at få afklaret spillernes forskellige roller på holdet,” lyder det fra Nils Nielsen.

En optimal mulighed for forberedelse

Efter Algarve Cup venter en afgørende nøglekamp ude mod Schweiz i april, og derfor har den danske landstræner i høj grad også fokus på det danske spil:

”Rent spilmæssigt har vi haft nogle udfordringer med at lave vores chancer store nok og samtidig også omsætte chancerne til scoringer – det skal vi arbejde videre med. Samtidig skal vi se, om vi mod endnu bedre hold kan holde fast i vores gode defensiv, der har fungeret rigtig godt, og vi har generelt givet meget få chancer væk i vores seneste kvalifikationskampe. Det bliver interessant at se, om vi kan holde fast i det mod noget stærkere nationer.”

En af dem, der er med for første gang på kvindelandsholdet, er 21-årige Tenna Kappel Bendtsen, der til dagligt spiller i Vildbjerg:

”Tenna er en rigtig spændende spiller, der til trods for at hun ikke til dagligt bevæger sig i 3F Ligaen har formået at imponere os – senest ved U23-landsholdssamlingen i november. En offensiv spiller, der er meget løbevillig og samtidig en rigtig dygtig afslutter, der samtidig også har en fin teknik. Hun bliver spændende at følge – også i et miljø, hvor hun ikke er så vant til at begå sig i.”

Spiller nummer 22 bliver udtaget efter weekenden. De danske kvinder samles til et enkelt træningspas på dansk grunden inden de tirsdag den 3. marts tager turen sydpå.

Alle tre danske gruppekampe vises på Eurosport!

Se programmet her

Log ind