Danmarks U19 spiller uafgjort mod Polen.

Det danske U19-landshold fik i de sidste minutter udlignet til 2-2 mod Polen og fik dermed en uafgjort og to nederlag med hjem fra La Manga.

Den danske start mod Polen. Foto: DBU.


I den sidste af de tre kampe for Danmarks U19 landshold mødte holdet Polen. Og med to nederlag til hhv. Portugal og Norge i bagagen, var der lagt op til, at man skulle være lidt bedre til forsvare målet, samtidigt med at man skulle have flere afslutninger.

Det danske hold gik da også på med krum hals og forsøgte sig glimrende i starten af første halvleg. Allerede efter blot seks minutter opstod den første mulighed for Danmark efter et hjørnespark, men bolden røg gennem feltet uden at blive ramt. Som halvlegene skred frem havde Danmark overtaget mere og mere og det var fuldt fortjent, at Jannik Pohl scorede efter en ripost fra overliggeren. 1-0 til Danmark.

Danmark beholdt momentum resten af halvlegen og gik til pausen med en snæver føring.I anden halvleg kom Polen hurtigt ud af starthullerne og satte danskerne under massivt fysisk pres. Holdet begyndte at få problemer i opspillet og ofte løb muligheden for omstilling ud i sandet efter hårde polske tacklinger.

Da det så ikke lykkedes at cleare en hjørnesparksbold efter 66 minutter, kunne polakkerne fortjent udligne. Danmark prøvede forgæves at få spillet sat, men det ville ikke rigtig gå Danmarks vej og efter 77 minutter var den gal igen. Det lykkedes atter en gang ikke at få en hoppende bold clearet og efter diverse riposter på forskellige spillere endte den i det danske mål. 2-1 til Polen.

Polen trak sig længere tilbage og prøvede at forsvare føringen og Danmark forsøgre siog med et par skud udefra, men man skulle hen i overtiden, før der var resultat af anstrengelserne. Bolden dumpede efter et indlæg og en clearing ned for fødderne af Jonas Hansen, der tordnede den ind i trekanten og Danmark havde udlignet. Polen nåede ikke at give bolden op, før kampen var forbi.

Efter kampen udtalte den danske landstræner Bent Christensen Arensøe:

"Vi spiller en rigtig fin første halvleg. Vi får sat vores opspil mange gange og fik som aftalt vendt spillet, og det så meget fint ud. Vi lavede gode gennembrud på siden og holdt godt fast i spillet. Vi fik desværre ikke helt det udbytte af overtaget, som man kunne have håbet på. I anden halvleg kommer vi under svært fysisk pres og det har vi svært ved at håndtere. Vi får ikke ro på bolden og formår dermed ikke at holde fast i spillet. Det bliver lidt 'tjubang' fodbold og her er Polen bedst, lyder det fra landstræneren, der dog er glad for turneringen og læringen fra Spanien som helhed:

"Vi ser positivt på, at vi får scoret to mål og får et point med i sidste sekund. Der foreligger dog en del arbejde på træningsbanen for os.
Det har som sådan været en fin turnering, hvor vi har været på uovertrufne faciliteter og hvor vi får set ikke mindre end seks debutanter på et U19-landshold. Det må være noget nær historisk rekord. Vi kan dog konstatere, at vi også over en bred kam er udfordret teknisk og andre basale ting, så der ligger nogle timer på træningsbanen før vi er optimerede."

Den næste opgave for Danmarks U19 landshold er ude mod Montenegro i midten af marts.

Kamprapport
Hold
U19-landsholdet
Kamp
Danmark - Polen
Tid
10. februar kl. 13:00
Sted
La Manga
Status
Træningskamp
Resultat
2 - 2
Tilskuere
107
Dommer
Alexander Pavlovic (Sverige)
Linjedommere
Øystein Ytterland (Norge) – Eivind Hansen (Norge)
4. dommer
Rui Rodriques (Portugal)
Startopstillingen
Nr
Spiller
Klub
1 (GK)
Andreas Hansen
Brøndby IF
2
Oliver Drost
B93
4
Jacob Dehn Andersen ©
Randers FC
5
Emil Peter Jørgensen
OB
6
Jonas Hansen
Esbjerg fB
7
Jannik Pohl
AaB
10
Tobias Christensen
FC København
12
Frederik Børsting
AaB
13
Mikkel Maigaard
Esbjerg fB
17
Jeppe Brinch
Esbjerg fB
18
Malte Kiilerich
FC Midtjylland
Kampforløb
Min
Status
Spiller
24
Gult Kort
Dariuz Formella
27
1 – 0
Jannik Pohl
29
Gult kort
Oliver Drost
37
Gult kort
Emil Peter Jørgensen
66
1 – 1
Dariuz Formella
70
Gult kort
Mikkel Maigaard
72
Gult kort
Rafal Wlodarczyk
77
1 – 2
Adrian Cierpka
90+3
2 – 2
Jonas Hansen
Ind- og udskiftninger
Min
Ind
Ud
46
16. Aris Vaporakis (FC København)
Andreas Hansen
46
14. Christoffer Boateng (Lyngby)
Oliver Drost
70
15. Niels Letort (SønderjyskE)
Tobias Christensen
70 9. Oliver Jørgensen Frederik Børsting
88
8. Gökcan Kaya (Randers FC)
Mikkel Maigaard
Ikke benyttet
3
Victor Nielsen
AGF
11
Viktor Ahlmann
AaB


Log ind