Futsal holder superligadommere skarpe

Superliga-dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen var i weekenden i aktion – ikke på grønsværen men i Arena Midt i Kjellerup ved Silkeborg. Futsal holder nemlig flere elitedommere i gang frem mod superligastart.

Mads-Kristoffer Kristoffersen i aktion i weekendens træningskamp imellem de to ligahold, Nørskovlund IF og Lystrup IF. Foto: Stig Mehlsen.


Han er vant til et lidt grønnere og blødere underlag – og ikke mindst en noget lavere temperatur her i starten af februar måned.

”Ja, jo helt rart også at kunne dømme inden for, når nu man kigger ud af vinduet i øjeblikket”

Men for superligadommer Mads–Kristoffer Kristoffersen er det dog hverken underlag eller plusgrader, men muligheden for at holde hjernen skarp i superligapausen, der er baggrunden for at den danske superligadommer har valgt også at dømme i den danske futsalliga – et eksempel som flere elitedommere har valgt at følge.

”Det er med til at træne nogle ting, da reglerne i futsal er meget mere komplekse end normalt indendørs. Det går rigtig hurtigt, pulsen kommer hurtigt op, der er masser af temposkift, og kampene er med til at bevare den her høje tankevirksomhed, som du også har i superligakampene,” lyder det fra Kristoffersen, der er blevet rigtig glad for den intensive boldsport:

”Futsal er en rigtig spændende sport og meget mere intens end den traditionelle indendørs, som jeg har dømt tidligere. Jeg er efterhånden blevet ret bidt af det, og derfor er det da også helt naturligt for mig at bruge Superligaens vinterpause til at holde mig i gang med futsal,” lyder det fra 30-årige Mads-Kristoffer Kristoffersen, der rykkede op i Superligaen i 2011.

Kan tage noget med begge veje
I weekenden var den unge superliga-dommer i aktion sammen med sin dommerkollega, Henrik Mortensen, i en træningskamp mellem Nørskovlund IF og Lystrup IF, der til dagligt spiller i Futsalliga Vest. Og de mange hurtige igangsætninger og akkumulerede frispark i futsal stiller krav til både dommerens form og skarpe øje

”Det, der er fedt ved futsal er jo, at det er mange af de udendørs regler fra udendørs fodbolden, der er flyttet ind på en indendørs bane. Kriterierne for frispark, advarsler eller udvisninger er jo stadig gældende – og det er da uden tvivl med til at holde en skarp under kampene,” understreger Kristoffersen, der derfor mener man sagtens også som fodbolddommer kan tage elementer med fra futsal til udendørs fodbold – og omvendt.

Men tag heller ikke fejl - i takt med at kalenderen og temperaturen skifter, glæder Mads-Kristoffer Kristoffersen sig dog også meget til at ’komme på græs’ igen.

”Helt sikkert. Jeg og resten af mine dommerkolleger har jo i gennem et stykke tid trænet frem mod Superligaens sæsonstart. Vi var i sidste weekend desuden på træningslejr. Så jo, glæder mig da også rigtig meget til at komme i gang igen uden for på græsset igen,” slutter Kristoffersen.

Futsalligaen afsluttes ved et Final Four i Kolding den 8.-9. marts, mens Superligaen starter op igen fredag den 21. februar.

Log ind