Landsholdet møder Portugal for tredje gang i kvalifikationen

EURO 2016: EM-kvalifikation mod Portugal, Serbien, Armenien og Albanien. Testkampe mod Frankrig. Kampprogram klokken 16.30.


Foto: fodboldbilleder.dk


Portugal, Serbien, Armenien og Albanien bliver landsholdets modstandere i den kommende EM-kvalifikationsturnering.

Det står klart efter lodtrækningen i Nice søndag middag, hvor landstræner Morten Olsen kunne se sit hold blive trukket til gruppen med Portugal fra førsteseedningslag.

"Det er en udmærket lodtrækning med nogle gensyn. Topseedede Portugal placerede vi os foran de seneste to gange. Armenien kender vi på ondt, men senest godt og Albanien er et svært sted at spille, men indtil nu har vi haft et godt tag på dem. Serbien er en ukendt faktor, men et ungt hold på vej frem og  to gode venskabskampe mod Frankrig er altid på et højt niveau", siger Morten Olsen.

Som et ekstra hold - men udenfor selve kvalifikationsturneringen - bliver værtsnationen Frankrig placeret som sparringspartner med de fem hold i Gruppe I.

Formålet er at sikre Frankrig som automatisk deltager nogenlunde samme sportslige betingelser i perioden op til slutrunden som alle de øvrige lande. Det sker ved at lade Frankrig spille venskabslandskampe mod den automatiske oversidder på de pågældende kampdage i den eneste gruppe med kun fem deltagere.

Hvis Frankrig havde deltaget i lodtrækningen, ville holdet med 30.992 koefficientpoints have været placeret sammen med Danmark i andet seedningslag.


Kampprogram er lotteri

Som noget helt nyt sammensættes kampprogrammerne i alle ni puljer samtidigt i et specielt udviklet softwareprogram, hvori der indgår en række klimatiske,kulturelle, kommercielle, politiske og sportslige kriterier.

Danmark er imidlertid kun omfattet af en regionalt hensyn til, at UEFA vil forsøge at sprede de skandinaviske landsholds kampe, og det betyder, at detcomputergenererede kampprogram bliver lidt af et lotteri.

”Vi har tidligere haft held til at forhandle os til kampprogrammer, hvor vi har kunnet tage nogle logiske hensyn til os selv. Med det nye koncept er detider forbi, og nu må vi se, hvad computerne kommer ud med om et par timer,” slutter landstræner Morten Olsen, som i tiden frem til programmet ligger klarvil drøfte eventuelle modstandere til venskabslandskampe.

Kvalifikationsturneringen indledes med første kampdag fordelt på 7.-9. september med de sidste puljekampe 11.-13. oktober 2015 og play off-kampene 12.-14.og 15.-17. november 2015.

Kampprogrammet for alle ni kvalifikationspuljer vil blive offentliggjort senere i eftermiddag klokken cirka 16.30.

Vi bringer en nyhed med programmet i Danmarks pulje og Morten Olsens kommentarer klokken cirka 17.00.


Andre nyheder om EURO 2016 og ”Week of Football”-konceptet:

EM-lodtrækning: Morten Olsen undgår sine VM-outsidere 
Total tv-dækning ad EM-kvalifikationen 
Kommercielle, klimatiske og kulturelle hensyn i EURO-lodtrækning 
EM-kvalifikation i nyt format 

Datoer – og tidspunkter:

Ugedage:
De fleste terminer for EM 2016-kvalifikationskampene omfatter to kampdage indenfor en landsholdssamling på op til ni dage.
Kampene på disse dobbeltdatoer vil blive fordelt mellem torsdag og tirsdag i den pågældende landskamptermin sådan, at de enkelte landshold spiller enten torsdag og søndag, fredag og mandag eller lørdag og tirsdag.

Tidspunkter:
UEFA har fastsat kick off klokken 20.45 (CET) for alle kampe (torsdag, fredag, lørdag, søndag, mandag og tirsdag) samt også klokken 18.00 for kampe i weekender (lørdag og søndag).

Datoer:
Kampdag 1:  7.-9. september 2014
Kampdag 2:  9.-11. oktober 2014
Kampdag 3:  12.-14. oktober 2014
Kampdag 4:  14.-16. november 2014
Kampdag 5:  27.-29. marts 2015
Kampdag 6:  12.-14. juni 2015
Kampdag 7:  3.-5. september 2014
Kampdag 8:  6.-8. september 2015
Kampdag 9:  8.-10. oktober 2015
Kampdag 10:  11.-13. oktober 2015
Play off, første kampe: 12.-14. november 2015
Play off, returkampe: 15.-17. november 2015
 

Log ind